Masterclass Opleiding

Een bodycasting training of opleiding volgen? Waarom niet... Het is een bijzondere kunstvorm, die we dagelijks met heel veel plezier en liefde mogen uitoefenen. Iedere dag ontmoeten we bijzondere mensen met persoonlijke verhalen en mogen daarin onze creativiteit gebruiken om het menselijk lichaam vast te leggen. Hiermee creëren we tastbare beelden die dierbare herinneringen vormen… Geen dag, geen opdracht, geen beeld is ooit hetzelfde.

 

Leer het van een expert

In onze vernieuwde trainingsruimte ontvangt Petra Flach je graag in kleine groepen om meer te leren over bodycasting. De opleiding is een prachtige manier om kennis te maken met alle aspecten van het casten en welke uitdagingen daarbij kunnen komen kijken. De vierdaagse opleiding biedt je alle kennis en technieken om deze prachtige kunstvorm zelf uit te kunnen oefenen. 

 

    

 

Heel vaak krijgen we de vraag “hoe word ik een bodycaster”? Het antwoord is: volg een gedegen programma en leer de basis principes. Daarna is het een eigen investering om je vaardigehden verder te ontwikkelen en hierin je eigen stijl en vorm te vinden.

Wat behandelen we in onze Masterclass opleiding?

 • Een stukje historie, kunstgeschiedenis, plaats bodycasting in de juiste context, waar kom je het allemaal tegen en wat kun jij daar mee doen?
 • Veiligheid, het indelen van een prettige werkplek/ruimte, maar ook veiligheid voor jezelf en het model.
 • Het begrijpen van alle materialen en het gereedschap.
 • Het maken en correct vullen van verschillende mallen (van kinderhandje, tot handbeeld of torso)
 • Kennis over complexe mallen voor grotere handbeelden, een gezicht, een grote lichaamsmal en deze ook gewoon zelf durven doen.

 

    

 

En nog veel meer:

We bieden een totaalprogramma aan. Zo zorgen wij ervoor dat er modellen aanwezig zijn en kun je uitgebreid oefenen met allerlei verschillende materialen. Voor een heerlijke lunch en tussendoortjes wordt gezorgd, want een blij en tevreden mens leert veel meer. Na afloop van de opleiding is het belangrijk dat jij voldoende zelfvertrouwen hebt om verder te gaan met het bodycasten. Onze opleiding is een uitstekende investering in jezelf. Zo hebben we al verschillende mensen mogen opleiden die nu succesvol een eigen onderneming leiden, maar natuurlijk hoeft dit niet. Ook horen we regelmatig postieve geluiden van oud cursisten die bodycasting inmiddels als een ontspannen hobby uitvoeren naast hun drukke werk.

    

 

Inschrijven

Ons mooie ambacht krijgt steeds meer aandacht en daardoor groeit ook het aantal aanvragen voor een bodycasting training en opleiding. We hebben een prachtige trainingslocatie, maar bieden op jaarbasis echt maar een aantal plaatsen aan. Ben je geïnteresseerd, informeer dan gerust, maar er kan een mogelijke wachtlijst zijn. Je kunt je inschrijven door het aanvraagformulier in te vullen. We sturen je onze brochure en een inschrijfformulier toe.

 

 

 

Volg ons

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in »

over ons

Wie kom je tegen

werkwijze

Wat kun je verwachten

fotogalerij

Bekijk onze beelden

webshop

Bezoek onze online winkel

galerie & atelier

Waar vind je ons?

Reviews

 • Vanmiddag een hele mooie casting gehad op stal met mijn paard Feikje. Dit was een bijzondere ervaring! Doordat er met veel rust, geduld en liefde werd gewerkt is het helemaal goed gekomen.

  Dames nogmaals bedankt! Ik kijk nu al uit naar het eindresultaat!

  "Brenda Schouten"

 • Lieve mensen van bodycasting,

  Wat een prachtig beeld hebben jullie voor ons gemaakt, wat een enorm waardevol bezit is dit voor ons gezin.

  Bedankt voor jullie warmte, geduld en luisterend oor.

  "Esmeralda Hoogenboom"

 • Dit jaar gaf ik mijn opa en grote vriend voor zijn 86e verjaardag een handbeeld van ons beiden cadeau. Een tastbaar aandenken voor onze bijzondere en unieke band. Onderweg gezellige en waardevolle autogesprekken en een warm ontvangst en liefdevolle begeleiding door het team van Body Casting Nederland.  Opa genoot met volle teugen van alle aandacht van de dames van het team. Afgelopen week konden we het eindresultaat ophalen. 

  Oprecht bedankt voor de fijne momenten met jullie en het geweldige eindresultaat!

  "Joyce Sanders"

 • Wat was het leuk en fijn! En wat een prachtig mooi pand, met daarin prachtige body castings.

  We werden hartelijk ontvangen met een kop koffie. Alles werd stap voor stap doorgenomen, van de kleur tot materiaal keus, de pose en hoe het in zijn werk gaat. Mijn dochtertje van bijna 2 vermaakte zich prima en werd op haar gemak gesteld.

  We zijn ontzettend nieuwsgierig naar het resultaat! We hebben er volop vertrouwen in dat het een pronkstuk word. Heel erg bedankt en tot snel!

  "Titia Beijmers"