Projecten en Media

SBS6 Shownieuws

In mei 2018 is Shownieuws te gast in onze Studio. Kunstenares en eigenaresse Petra Flach ontvangt presentator Marius Looijmans en weet hem op een ontspannen wijze meer te vertellen over Bodycasting. Ze krijgt hem zelfs zover om een Bodycasting zelf te ervaren.

Zo maakt ze een mooi torsobeeld dat kort na de opnames wordt onthuld in de Studio van Shownieuws. 

 

Andre Hazes: Ik haal alles uit het leven

 

Monique en haar hond Dunya hebben een onafscheidelijke en onvoorwaardelijke band. Vriendin Amalia heeft daarom besloten om Monique te verrassen met een pootafdruk (een high Five handbeeld) met haar geliefde Dunya. 

De casting was net op tijd, kort na het maken van het beeld (op de dag van de officiële uitzending) is Dunya overleden. Monique is daarom extra dankbaar dat dit beeld nog op tijd is gemaakt.

 

 

 

NRC

Charlotte is 25 jaar en werkt in een ziekenhuis in Amsterdam op de afdeling Chirurgie. Als je Charlotte ziet, dan zie je een vlotte jonge vrouw, een dame met pit. Je zou niet verwachten dat ze al sinds haar puberteit weet dat ze mogelijk draagster is van een erfelijke vorm van borstkanker en een drastisch besluit heeft genomen. Ze wil andere borsten, maar dan wel zo natuurlijk mogelijk.

Afscheid van je borsten...

Charlotte heeft een beeld laten maken van haar borsten in onze Studio.  In een groot interview verteld ze uitgebreid over haar ervaring;

"Ik had het voor me gezien, ik dacht dat het afscheid anders zou zijn, een rouwproces, paniek en emotioneel. Maar ineens was de operatie een week vervroegd en kon ik in één keer, in plaats van alles overdenken, het hele proces ingaan. Ik voelde mij heel sterk. We gaan het doen, we gaan! Alles was al ingepakt. Dus hop in de avond met de auto naar Reeuwijk voor mijn borstenbeeld.  In de auto was ik nog mensen aan het Appen, morgen gaat het gebeuren...  En toen was ik in de Studio. Een last viel van mijn schouders. Het voelde als een meidenavond, het was gezellig, de focus lag op iets anders. Er was geen stress meer, ik moest me overgeven, werd ingesmeerd, iedereen was lief voor me en het was goed...". . (tekst BCS, foto credits voor fotografe Merlijn Doomernik)

 

Spieren voor Spieren

In februari en maart 2017 hebben we vele topsporters en kinderen met een spierziekte mogen casten voor Stichting Spieren voor Spieren. Een prachtig project met als doel om 40 unieke veilingobjecten te kunnen aanbieden op het Spieren voor Spieren Gala. De beelden van sporter en kind symboliseren verbondenheid en kracht. De kinderen hebben vooral onze harten gestolen, wat een doorzettingsvermogen hebben zij! Wil je meer weten over dit project of wil je zelf in actie komen? Bekijk onze Speciale Spieren voor Spieren Pagina hier

AD Spieren voor Spieren

Eind Maart 2017 halen we de Landelijke krant met ons mooie project voor Spieren voor Spieren. Ons doel om €60.000 op te halen voor Stichting Spieren voor Spieren wekt toch interesse. We werken in de maanden februari en maart keihard aan dit prachtige project om 40 unieke veilingobjecten te kunnen aanbieden op het Spieren voor Spieren Gala. De beelden van sporter en kind symboliseren verbondenheid en kracht. De kinderen hebben vooral onze harten gestolen, wat een doorzettingsvermogen hebben zij! Wil je meer weten over dit mooie project of wil je zelf in actie komen? Bekijk onze Speciale Spieren voor Spieren Pagina hier

STUK TV

In oktober 2016 hebben we voor de jongens van STUK TV een bodycasting torso mogen maken. Stuk TV is een online You Tube platform, het maakt wekelijks te gekke programma’s en heeft een grote groep jonge volgers. Voor deze speciale uitzending mochten we Stefan casten. Dit maal was het de opdracht voor de heren om illegaal een museum (Kröller Müller) binnen te komen en een eigen beeld te plaatsen. We hebben met veel plezier meegewerkt aan dit ondeugende project en… zijn fan geworden van Stuk TV!

Geef Mij Je Angst

In 2014 mochten we acht beelden maken voor het RTL4 Programma “Geef Mij Je Angst”. In dit programma helpt Irene Moors met haar team iedere aflevering iemand met een dwangstoornis of angst die zijn of haar leven beheerst.  Aan het eind van iedere aflevering ontving de deelnemer een beeld dat is vervaardigd in onze Studio.

Een beeld van kracht, doorzettingsvermogen en houvast. Een positieve afsluiting van iedere aflevering.

 

 

Uneven

In samenwerking met Lonneke van Leth heeft onze Studio een aantal ruwe gipsbeelden mogen vervaardigen voor het jaarlijks terugkerende Uneven.
Een ruw Gipsbeeld is een low detail versie van een verfijnd Bodycasting beeld. In 2012 waren zes ruwe beelden een prachtige aanvulling voor de dansvoorstelling over Kunstenaar Yves Klein.

Algemeen Dagblad, juli 2014

In juli 2014 stonden we in het Algemeen Dagblad voor Jonge vrouwen met Borstkanker. We voelen ons door ons werk altijd erg betrokken bij onze klanten die we in korte tijd erg goed leren kennen. Samen met Marike van Jong en Borstkanker Blog hebben we mogen vertellen over het maken van een borstbeeld voor een borstamputatie. Het genereren van aandacht voor Stichting amazones (Platvorm voor vrouwen met borstkanker) en het maken van een tastbaar beeld waren belangrijke onderwerpen.

Blad B

In de editie van Blad B (2014/2015) werden een “pareltje” genoemd. Dat vinden we natuurlijk altijd leuk! Jonge vrouwen met borstkanker kunnen in dit Blad veel tips, verhalen en achtergrondinformatie krijgen over het leven (voor, tijdens en na) met borstkanker. We kregen de mogelijkheid om iets te vertellen over ons bijzondere werk.

Volg ons

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in »

fotogalerij

Bekijk onze beelden

werkwijze

Wat kun je verwachten

bodycasting

Hoe doen we dat

over ons

Wie kom je tegen

Reviews

Onder de indruk! Met passie, liefde en professionaliteit brengen ze een persoonlijk kunstwerk tot leven.  Zo ook bij ons, onze handen. De kinderen en ik hadden direct bij binnenkomst een warm gevoel.

Vanaf de voorbereiding tot aan het eindresultaat was het leuk, spannend en voor mij persoonlijk diepgaand. Het resultaat verbluffend!

"Danielle Donders"


Vandaag ons mooie kunstwerk opgehaald bij de lieve leuke meiden!

We zijn bijzonder prettig geholpen en kunnen alleen maar positief over alles zijn! Goede communicatie, prettig contact, hele snelle service en prachtig afgeleverd werk!

Top meiden, dank jullie wel!

"Diana Overeijnder-de Clerck"


Decided to arrange a hand casting for my husband with his mum and that so that should the day come when they are no more with us my husband would have something to remember them by. I have done many things in my life but I think this is the most special one! Petra is a wonderful young woman who made us all feel at home in her little studio, and her expertise delivered us a wonderful and long lasting memory!!

"Avril Koene-Taylor"


© 2011 Bodycasting Studio Nederland | Realisatie Kjoew!