Bodycasting

Bij Bodycasting maken we een 3D kunstwerk van het lichaam.

Met bodycasting maken we een mal van een gekozen lichaamsdeel (bijv. je hand, je torso of gezicht).  Een beeld kun je alléén laten maken, maar ook samen met je gezin of bijv. vriendengroep. De mal kunnen we opvullen met verschillende materialen. Zo ontstaat een 3D kopie van het gekozen lichaamsdeel. Dit beeld kunnen we vervolgens op vele manieren bewerken en stylen naar jouw wens. Zo maken we dus een kunstwerk van jouw 3D beeld, een kunstwerk dat absoluut bijzonder, tastbaar (soms emotioneel) en uniek is.

Jij hebt de hoofdrol in je eigen kunstwerk

Jij bent voor even het model en staat centraal. Het lichaam(sdeel) dat je wilt vastleggen, de houding en de casting zullen ervoor zorgen dat je je lichaam letterlijk op een andere manier zal ervaren. Jij hebt de hoofdrol in het vormgeven van je eigen kunstwerk! Welke reden je ook hebt, jij bent uniek en dat zal je beeld ook zijn.  In de Studio van Bodycasting Nederland kun je terecht voor verschillende afdrukken en beelden;  van een basis gipsafdruk tot een exclusief bodysculptuur. In alle gevallen wordt het lichaam vastgelegd, maar de keuze van techniek, materiaal en bewerking zorgen steeds voor een ander eindresultaat.

Waarom een Bodycasting Beeld?

Je hoeft geen atleet of model te zijn om een bodycasting beeld van jezelf te laten maken. Denk daarom niet dat we in onze Studio alleen maar perfecte lichamen zien. Iedereen kan bij ons binnen stappen en daar hoeft niemand zich ongemakkelijk bij te voelen. Waarom zou een beeld bij jou passen?

  • Een tijd die te snel voorbij gaat, denk daarbij maar aan een tastbaar beeld van de zwangerschap of onze baby en kind beeldjes.
  • Mensen die een bijzonder cadeau zoeken voor een geliefde of dierbare. Het is een unieke manier om te zeggen: “ik ben van jou!”. 
  • Handbeelden symboliseren vaak een band van verbondenheid, denk aan ouder en kind, geliefden, verloofden of het gehele gezin.
  • Een beeld van je lichaam omdat het spoedig zal veranderen door een operatie (bijvoorbeeld een borst amputatie of gewichtsverlies. 
  • Maar ook omdat men tevreden en blij is met het eigen lichaam en een uniek kunstwerk puur voor zichzelf wil laten maken.
  • Omdat er een naderend afscheid is. Een tastbaar en blijvend beeld van een dierbare of juist met het gehele gezin kan troost bieden.

 

In onze Studio hebben we alle lichaamsafdrukken in alle vormen en maten al een keer vervaardigd. Wij vinden het belangrijk dat jij je zeker en op je gemak voelt bij de casting. We nemen alle vragen serieus en kunnen vrijwel aan alle aanvragen tegemoet komen.

Neem gerust vrijblijvend contact op om je verder te laten informeren. 

 

Volg ons

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in »

fotogalerij

Bekijk onze beelden

werkwijze

Wat kun je verwachten

bodycasting

Hoe doen we dat

over ons

Wie kom je tegen

Reviews

Decided to arrange a hand casting for my husband with his mum and that so that should the day come when they are no more with us my husband would have something to remember them by. I have done many things in my life but I think this is the most special one! Petra is a wonderful young woman who made us all feel at home in her little studio, and her expertise delivered us a wonderful and long lasting memory!!

"Avril Koene-Taylor"


Onder de indruk! Met passie, liefde en professionaliteit brengen ze een persoonlijk kunstwerk tot leven.  Zo ook bij ons, onze handen. De kinderen en ik hadden direct bij binnenkomst een warm gevoel.

Vanaf de voorbereiding tot aan het eindresultaat was het leuk, spannend en voor mij persoonlijk diepgaand. Het resultaat verbluffend!

"Danielle Donders"


Wij zijn super blij met het beeld van het handje en voetje van ons dochtertje Bente. Wat een geweldig en bijzonder resultaat!

Ook de service van het team is top!

"Denise van der Ploeg"


© 2011 Bodycasting Studio Nederland | Realisatie Kjoew!