Bodycasting

Bij Bodycasting maken we een 3D kunstwerk van het lichaam.

Met bodycasting maken we een mal van een gekozen lichaamsdeel (bijv. je hand, je torso of gezicht). Een beeld kun je alléén laten maken, maar ook samen met je gezin of bijv. vriendengroep. De mal kunnen we opvullen met verschillende materialen. Zo ontstaat een 3D kopie van het gekozen lichaamsdeel. Dit beeld kunnen we vervolgens op vele manieren bewerken en stylen naar jouw wens. Zo maken we dus een kunstwerk van jouw 3D beeld, een kunstwerk dat absoluut bijzonder, tastbaar (soms emotioneel) en uniek is.

Jij hebt de hoofdrol in je eigen kunstwerk

Jij bent voor even het model en staat centraal. Het lichaam(sdeel) dat je wilt vastleggen, de houding en de casting zullen ervoor zorgen dat je je lichaam letterlijk op een andere manier zal ervaren. Jij hebt de hoofdrol in het vormgeven van je eigen kunstwerk! Welke reden je ook hebt, jij bent uniek en dat zal je beeld ook zijn.  In de galerie en atelier van Bodycasting Nederland in Bodegraven-Reeuwijk kun je terecht voor verschillende afdrukken en beelden; van een basis gipsafdruk tot een exclusief bodysculptuur. In alle gevallen wordt het lichaam vastgelegd, maar de keuze van techniek, materiaal en bewerking zorgen steeds voor een ander eindresultaat.

Waarom een Bodycasting Beeld?

Je hoeft geen atleet of model te zijn om een bodycasting beeld van jezelf te laten maken. Denk daarom niet dat we in ons atelier alleen maar perfecte lichamen zien. Iedereen kan bij ons binnen stappen en daar hoeft niemand zich ongemakkelijk bij te voelen. Waarom zou een beeld bij jou passen?

  • Een tijd die te snel voorbij gaat, denk daarbij aan een tastbaar beeld van de zwangerschap of onze baby en kind beeldjes.
  • Mensen die een bijzonder cadeau zoeken voor een geliefde of dierbare. Het is een unieke manier om te zeggen: “ik hou van jou!”. 
  • Handbeelden symboliseren vaak een band van verbondenheid, denk aan ouder en kind, geliefden, verloofden of het gehele gezin.
  • Een beeld van je lichaam omdat het spoedig zal veranderen door een operatie (bijvoorbeeld een borst amputatie of gewichtsverlies). 
  • Omdat men tevreden en blij is met het eigen lichaam en een uniek kunstwerk voor zichzelf wil laten maken (bijv. van het gezicht of de billen)
  • Omdat er een naderend afscheid is. Een tastbaar en blijvend beeld van een dierbare of juist met het gehele gezin kan troost bieden.

 

In onze galerie en atelier in Bodegraven-Reeuwijk hebben we bijna alle lichaamsafdrukken in alle vormen en maten al een keer vervaardigd. Wij vinden het belangrijk dat jij je zeker en op je gemak voelt bij de casting. We nemen alle vragen serieus en kunnen vrijwel aan alle aanvragen tegemoet komen.

Neem gerust vrijblijvend contact op om je verder te laten informeren. 

 

Volg ons

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in »

fotogalerij

Bekijk onze beelden

werkwijze

Wat kun je verwachten

bodycasting

Hoe doen we dat

over ons

Wie kom je tegen

Reviews

Vandaag ons mooie kunstwerk opgehaald bij de lieve leuke meiden!

We zijn bijzonder prettig geholpen en kunnen alleen maar positief over alles zijn! Goede communicatie, prettig contact, hele snelle service en prachtig afgeleverd werk!

Top meiden, dank jullie wel!

"Diana Overeijnder-de Clerck"


Onder de indruk! Met passie, liefde en professionaliteit brengen ze een persoonlijk kunstwerk tot leven.  Zo ook bij ons, onze handen. De kinderen en ik hadden direct bij binnenkomst een warm gevoel.

Vanaf de voorbereiding tot aan het eindresultaat was het leuk, spannend en voor mij persoonlijk diepgaand. Het resultaat verbluffend!

"Danielle Donders"


Het laten maken van ons handenbeeld was een hele aangename ervaring!

Ze nemen alle tijd voor jou en zeker voor de kindjes.

We werden hartelijk ontvangen en er was hele fijne Valentijnssfeer. Jullie doen het geweldig! 

"Lynn van Erdewijk"


© 2011 Bodycasting Studio Nederland | Realisatie Kjoew!