Bodycasting

Bij Bodycasting maken we een 3D kunstwerk van het lichaam.

Met bodycasting maken we een mal van een gekozen lichaamsdeel (bijv. je hand, je torso of gezicht). Een beeld kun je alléén laten maken, maar ook samen met je gezin of bijv. vriendengroep. De mal kunnen we opvullen met verschillende materialen. Zo ontstaat een 3D kopie van het gekozen lichaamsdeel. Dit beeld kunnen we vervolgens op vele manieren bewerken en stylen naar jouw wens. Zo maken we dus een kunstwerk van jouw 3D beeld, een kunstwerk dat absoluut bijzonder, tastbaar (soms emotioneel) en uniek is.

Jij hebt de hoofdrol in je eigen kunstwerk

Jij bent voor even het model en staat centraal. Het lichaam(sdeel) dat je wilt vastleggen, de houding en de casting zullen ervoor zorgen dat je je lichaam letterlijk op een andere manier zal ervaren. Jij hebt de hoofdrol in het vormgeven van je eigen kunstwerk! Welke reden je ook hebt, jij bent uniek en dat zal je beeld ook zijn.  In de galerie en atelier van Bodycasting Nederland in Bodegraven-Reeuwijk kun je terecht voor verschillende afdrukken en beelden; van een basis gipsafdruk tot een exclusief bodysculptuur. In alle gevallen wordt het lichaam vastgelegd, maar de keuze van techniek, materiaal en bewerking zorgen steeds voor een ander eindresultaat.

Waarom een Bodycasting Beeld?

Je hoeft geen atleet of model te zijn om een bodycasting beeld van jezelf te laten maken. Denk daarom niet dat we in ons atelier alleen maar perfecte lichamen zien. Iedereen kan bij ons binnen stappen en daar hoeft niemand zich ongemakkelijk bij te voelen. Waarom zou een beeld bij jou passen?

 • Een tijd die te snel voorbij gaat, denk daarbij aan een tastbaar beeld van de zwangerschap of onze baby en kind beeldjes.
 • Mensen die een bijzonder cadeau zoeken voor een geliefde of dierbare. Het is een unieke manier om te zeggen: “ik hou van jou!”. 
 • Handbeelden symboliseren vaak een band van verbondenheid, denk aan ouder en kind, geliefden, verloofden of het gehele gezin.
 • Een beeld van je lichaam omdat het spoedig zal veranderen door een operatie (bijvoorbeeld een borst amputatie of gewichtsverlies). 
 • Omdat men tevreden en blij is met het eigen lichaam en een uniek kunstwerk voor zichzelf wil laten maken (bijv. van het gezicht of de billen)
 • Omdat er een naderend afscheid is. Een tastbaar en blijvend beeld van een dierbare of juist met het gehele gezin kan troost bieden.

 

In onze galerie en atelier in Bodegraven-Reeuwijk hebben we bijna alle lichaamsafdrukken in alle vormen en maten al een keer vervaardigd. Wij vinden het belangrijk dat jij je zeker en op je gemak voelt bij de casting. We nemen alle vragen serieus en kunnen vrijwel aan alle aanvragen tegemoet komen.

Neem gerust vrijblijvend contact op om je verder te laten informeren. 

 

Volg ons

over ons

Wie kom je tegen

werkwijze

Wat kun je verwachten

fotogalerij

Bekijk onze beelden

webshop

Bezoek onze online winkel

galerie & atelier

Waar vind je ons?

Reviews

 • Vanmiddag een hele mooie casting gehad op stal met mijn paard Feikje. Dit was een bijzondere ervaring! Doordat er met veel rust, geduld en liefde werd gewerkt is het helemaal goed gekomen.

  Dames nogmaals bedankt! Ik kijk nu al uit naar het eindresultaat!

  "Brenda Schouten"

 • Al meerdere malen zo liefdevol ontvangen door het team van Bodycasting Nederland.

  Iedere keer worden we weer verrast door hun mooie werk dat met veel passie en liefde is gemaakt. De hand- en voetbeeldjes van de kinderen en afdrukken van mijn zwangere buik hebben een prominent plekje in huis gekregen. Als je op zoek bent naar een mooie, blijvende herinnering voor of aan welke gelegenheid dan ook, dan raad ik zeker aan om contact op te nemen met dit prachtige bedrijf.

  "Denise van der Ploeg-Breedijk"

 • Vandaag een handbeeld mogen afdrukken bij Bodycasting Nederland. Wat een geweldige service! Heel persoonlijk en professioneel.

  Er werd rustig de tijd genomen om tot de beste positie te komen en alles werd duidelijk uitgelegd. Er was alle ruimte om keuzes te maken en daarmee zijn we tot onze unieke samenstelling gekomen.

  We zijn heel erg benieuwd naar het eindresultaat maar we hebben er alle vertrouwen in dat het prachtig zal worden! Nogmaals heel erg bedankt..

  "Birgit Hoogenberk"

 • Wat was het leuk en fijn! En wat een prachtig mooi pand, met daarin prachtige body castings.

  We werden hartelijk ontvangen met een kop koffie. Alles werd stap voor stap doorgenomen, van de kleur tot materiaal keus, de pose en hoe het in zijn werk gaat. Mijn dochtertje van bijna 2 vermaakte zich prima en werd op haar gemak gesteld.

  We zijn ontzettend nieuwsgierig naar het resultaat! We hebben er volop vertrouwen in dat het een pronkstuk word. Heel erg bedankt en tot snel!

  "Titia Beijmers"

 • Voor Vaderdag heb ik in het verleden al eens een handje van onze dochter laten maken, onwijs gaaf geworden! Vorige week donderdag kregen wij het nieuws dat onze hond helaas ongeneselijk ziek was en dat wij onze hond vrijdag moesten laten inslapen. Ik heb direct gebeld (niet geschoten is altijd mis) en zonder twijfel mocht ik vrijdag ochtend gelijk met onze hond langskomen voor een geweldige casting! Wat ben ik dankbaar dat dit allemaal zo snel kon. Ik weet zeker dat hij prachtig gaat worden.

  Bedankt lieve meiden voor alles!

  "Laura Kooijman"

 • Dit jaar gaf ik mijn opa en grote vriend voor zijn 86e verjaardag een handbeeld van ons beiden cadeau. Een tastbaar aandenken voor onze bijzondere en unieke band. Onderweg gezellige en waardevolle autogesprekken en een warm ontvangst en liefdevolle begeleiding door het team van Body Casting Nederland.  Opa genoot met volle teugen van alle aandacht van de dames van het team. Afgelopen week konden we het eindresultaat ophalen. 

  Oprecht bedankt voor de fijne momenten met jullie en het geweldige eindresultaat!

  "Joyce Sanders"

 • Vandaag hebben wij thuis een bodycasting laten doen. Morris is 9 maanden en heeft de ziekte SMARD. Wij hebben daarom een afdruk laten maken van zijn handjes en voetjes. Zo hebben wij voor altijd een mooie herinnering aan ons kleine mannetje.

  Janny kwam bij ons thuis en ze nam alle tijd die nodig was om alle wensen door te bespreken. Dat was fijn!

  Over ongeveer 8 weken mogen we het resultaat gaan zien. We vinden het erg spannend en zijn erg benieuwd!

  "Marieke Mulders Hermsen"

 • Lieve mensen van bodycasting,

  Wat een prachtig beeld hebben jullie voor ons gemaakt, wat een enorm waardevol bezit is dit voor ons gezin.

  Bedankt voor jullie warmte, geduld en luisterend oor.

  "Esmeralda Hoogenboom"

 • Lieve mensen van Bodycasting Nederland..

  Wat is het een prachtig handbeeld geworden!! Wat een details! Het is bijna levensecht..

  Jeetje wat hebben jullie hard gewerkt! Ik ben er helemaal stil van en kan er wel naar blijven kijken.. Onwijs bedankt! 

  "Denise van der Kolk"