Wil jij werken bij Bodycasting Nederland?

Goed personeel is onmisbaar binnen ons bedrijf. Regelmatig krijgen we de vraag hoe iemand in ons mooie bedrijf kan komen te werken. Daar zijn geen concrete kwalificaties voor nodig, niemand heeft namelijk een exacte opleiding tot Bodycaster op zak. Wij zijn het grootste opleidingscentrum van de Benelux / Europa en leiden ons personeel intern op. Belangrijk is het daarom bovenal of wij het zien zitten met jou! Ons bedrijf is altijd in beweging en we bieden een mooie, creatieve werkplek aan met de allerleukste collega's in een dynamische omgeving.

Op dit moment hebben wij onderstaande vacatures:​

 

Verkoopmedewerker Bodycasting (32-36u)

Functieomschrijving

Bodycasting Nederland B.V. is een zeer geliefd en snelgroeiend bedrijf, gespecialiseerd in het vervaardigen van lichaamsbeelden door het toepassen van de bodycasting techniek. Dagelijks ontvangen we vele mensen in onze galerie en atelier in Bodegraven voor wie wij persoonlijke kunst mogen maken. Of het nu gaat om handbeelden, beelden van handjes en voetjes van baby’s, zwangere buiken of torso’s, een bodycasting bij ons gaat altijd gepaard met een lach en een traan.

Mogelijk ken je ons ook van de exclusieve lichaamsbeelden van onze kunstenares en oprichtster Petra Flach, die inmiddels wereldwijd bekendheid genieten. Daarnaast zijn we met onze Bodycasting Academy binnen Europa ook hét opleidingscentrum alwaar we enthousiastelingen op weg helpen om hun weg te vinden in de wereld van bodycasting.

Door deze snelle groei zijn wij op zoek naar een enthousiaste en creatieve verkoopmedewerker die samen met ons deze groei verder wil realiseren. Door jouw verkoopervaring en jouw sociale en empathische skills heb je alles in huis om als aanstormend bodycaster (na een interne training en gebleken geschiktheid) zelfstandig klanten te ontvangen en bodycastings uit te voeren, zowel in onze galerie in Bodegraven als ook op locatie bij de mensen thuis of in ziekenhuizen.

Door jouw creativiteit heb je oog voor compositie en houding en kun je buiten de lijntjes denken, ben je een echte aanpakker, een doener met een no-nonsense mentaliteit en werk je ook in ons atelier mee aan de vervaardiging van de kunstwerken van klanten van Bodycasting Nederland. Vanaf het moment dat een beeld ruw uit de mal komt tot aan de oplevering aan de klant ben je een zeer belangrijke schakel in het totale proces. Het eigen maken van dit gehele traject maakt jou een allround bodycaster.

Uiteraard ben je ook commercieel ingesteld en denk en werk je graag mee in gezamenlijke marketing projecten om onze bekendheid naar een nog hoger niveau te tillen.

Dit is een uitermate gewilde functie binnen een geliefd, populair en warm bedrijf. In deze functie werk je nauw samen met het gehele team. Wij zoeken een creatief verkoopmedewerker (m/v) voor 32-36 uur per week.

 

Activiteiten

 • Zelfstandige uitvoering van verkoopgesprekken en bodycastings in Bodegraven en op locatie
 • Beeldbewerking in het atelier van A-Z (van mal tot beeld)
 • Het actief participeren bij (marketing) projecten en social media voor zowel Bodycasting Nederland, Petra Flach als Bodycasting Academy

 

Functie-eisen

 • MBO+ werk- en denkniveau
 • Proactief en initiatiefrijk
 • Sociaal en in het bezit van een goede dosis empathisch vermogen
 • Commerciële instelling, ervaring in retail verkoop of horeca is een pré.
 • Vriendelijke, verzorgde en gastvrije persoonlijkheid. Je kunt jezelf goed presenteren.
 • Motorisch verfijnd en goed kunnen werken met je handen
 • Creatief (je hebt affiniteit met beeldende kunst)
 • Verantwoordelijkheidsbesef, gezonde drive
 • Goed in teamverband kunnen werken
 • Stressbestendig en zelfverzekerd
 • Hands-on / “Can-do” mentaliteit
 • Accuraat en georganiseerde mentaliteit (opgeruimd, overzichtelijk en netjes)
 • In het bezit van Rijbewijs B
 • Type duizendpoot/regelneef/manusje-van-alles
 • Woonachtig in de regio Gouda/Bodegraven/Woerden/Alphen aan den Rijn

 

Wat wij bieden

Je komt te werken binnen een jong en dynamisch team waarin nog echt een “familie” en “wij”-gevoel heerst. Persoonlijke ontwikkeling wordt gestimuleerd. Wij bieden aantrekkelijke en marktconforme arbeidsvoorwaarden op basis van werkervaring en leeftijd. Een gezellige werkomgeving en veel ruimte voor eigen initiatieven.

Bedrijfsprofiel

Bodycasting Nederland is de grootste exclusieve galerie en atelier ter wereld op het gebied van lichaamskunsten door middel van de bodycasting techniek. Een kunstwerk van jezelf, van je eigen lichaam of juist een handbeeld samen met je gezin. Een bodycasting beeld is voor iedereen bereikbaar. We vervaardigen onze beelden op een klassieke manier met oog voor detail, pose, houding en met kennis van bewerking, bevestiging en plaatsing. Wij zijn specialist en maken van ieder beeld een persoonlijk en uniek kunstwerk en zijn regelmatig in het nieuws, zeker ook onze kunstenares en oprichtster Petra Flach die ook met haar eigen werk wereldwijd te vinden is bij Art Fairs en galeries. Onze galerie en atelier is gelegen in een prachtig monumentaal pand in Bodegraven en is in 2007 opgericht door Petra Flach. Ook de hoofdzetel van de Bodycasting Academy en Petra Flach worden geleid vanuit dit pand.

Waarom werken bij Bodycasting Nederland

 • Kunst vervaardigd met eigen handen, van mensen voor mensen
 • Het ultieme gevoel van “van waarde zijn” voor mensen. Oog in oog staan met emoties is vaak prachtig
 • Jong en dynamisch bedrijf met een hecht familie / “wij”-gevoel.
 • Prestaties en eigen inbreng worden beloond
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden

 

Interesse?

Kun je niet wachten om je interesse voor deze functie aan ons kenbaar te maken of wil je meer weten? Stuur dan gerust jouw motivatie inclusief je meest recente curriculum vitae (CV) naar Peter Flach, directeur van Bodycasting Nederland B.V. via mailadres:  peter@bodycasting.nl

 

 

 

Volg ons

over ons

Wie kom je tegen

werkwijze

Wat kun je verwachten

fotogalerij

Bekijk onze beelden

webshop

Bezoek onze online winkel

galerie & atelier

Waar vind je ons?

Reviews

 • Al meerdere malen zo liefdevol ontvangen door het team van Bodycasting Nederland.

  Iedere keer worden we weer verrast door hun mooie werk dat met veel passie en liefde is gemaakt. De hand- en voetbeeldjes van de kinderen en afdrukken van mijn zwangere buik hebben een prominent plekje in huis gekregen. Als je op zoek bent naar een mooie, blijvende herinnering voor of aan welke gelegenheid dan ook, dan raad ik zeker aan om contact op te nemen met dit prachtige bedrijf.

  "Denise van der Ploeg-Breedijk"

 • Lieve mensen van bodycasting,

  Wat een prachtig beeld hebben jullie voor ons gemaakt, wat een enorm waardevol bezit is dit voor ons gezin.

  Bedankt voor jullie warmte, geduld en luisterend oor.

  "Esmeralda Hoogenboom"

 • Vanmiddag een hele mooie casting gehad op stal met mijn paard Feikje. Dit was een bijzondere ervaring! Doordat er met veel rust, geduld en liefde werd gewerkt is het helemaal goed gekomen.

  Dames nogmaals bedankt! Ik kijk nu al uit naar het eindresultaat!

  "Brenda Schouten"

 • Lieve mensen van Bodycasting Nederland..

  Wat is het een prachtig handbeeld geworden!! Wat een details! Het is bijna levensecht..

  Jeetje wat hebben jullie hard gewerkt! Ik ben er helemaal stil van en kan er wel naar blijven kijken.. Onwijs bedankt! 

  "Denise van der Kolk"

 • Vandaag hebben wij thuis een bodycasting laten doen. Morris is 9 maanden en heeft de ziekte SMARD. Wij hebben daarom een afdruk laten maken van zijn handjes en voetjes. Zo hebben wij voor altijd een mooie herinnering aan ons kleine mannetje.

  Janny kwam bij ons thuis en ze nam alle tijd die nodig was om alle wensen door te bespreken. Dat was fijn!

  Over ongeveer 8 weken mogen we het resultaat gaan zien. We vinden het erg spannend en zijn erg benieuwd!

  "Marieke Mulders Hermsen"

 • Vandaag een handbeeld mogen afdrukken bij Bodycasting Nederland. Wat een geweldige service! Heel persoonlijk en professioneel.

  Er werd rustig de tijd genomen om tot de beste positie te komen en alles werd duidelijk uitgelegd. Er was alle ruimte om keuzes te maken en daarmee zijn we tot onze unieke samenstelling gekomen.

  We zijn heel erg benieuwd naar het eindresultaat maar we hebben er alle vertrouwen in dat het prachtig zal worden! Nogmaals heel erg bedankt..

  "Birgit Hoogenberk"

 • Dit jaar gaf ik mijn opa en grote vriend voor zijn 86e verjaardag een handbeeld van ons beiden cadeau. Een tastbaar aandenken voor onze bijzondere en unieke band. Onderweg gezellige en waardevolle autogesprekken en een warm ontvangst en liefdevolle begeleiding door het team van Body Casting Nederland.  Opa genoot met volle teugen van alle aandacht van de dames van het team. Afgelopen week konden we het eindresultaat ophalen. 

  Oprecht bedankt voor de fijne momenten met jullie en het geweldige eindresultaat!

  "Joyce Sanders"

 • Voor Vaderdag heb ik in het verleden al eens een handje van onze dochter laten maken, onwijs gaaf geworden! Vorige week donderdag kregen wij het nieuws dat onze hond helaas ongeneselijk ziek was en dat wij onze hond vrijdag moesten laten inslapen. Ik heb direct gebeld (niet geschoten is altijd mis) en zonder twijfel mocht ik vrijdag ochtend gelijk met onze hond langskomen voor een geweldige casting! Wat ben ik dankbaar dat dit allemaal zo snel kon. Ik weet zeker dat hij prachtig gaat worden.

  Bedankt lieve meiden voor alles!

  "Laura Kooijman"

 • Wat was het leuk en fijn! En wat een prachtig mooi pand, met daarin prachtige body castings.

  We werden hartelijk ontvangen met een kop koffie. Alles werd stap voor stap doorgenomen, van de kleur tot materiaal keus, de pose en hoe het in zijn werk gaat. Mijn dochtertje van bijna 2 vermaakte zich prima en werd op haar gemak gesteld.

  We zijn ontzettend nieuwsgierig naar het resultaat! We hebben er volop vertrouwen in dat het een pronkstuk word. Heel erg bedankt en tot snel!

  "Titia Beijmers"