Wil jij werken bij Bodycasting Nederland?

Goed personeel is onmisbaar binnen ons bedrijf. Regelmatig krijgen we de vraag hoe iemand in ons mooie bedrijf kan komen te werken. Daar zijn geen concrete kwalificaties voor nodig, niemand heeft namelijk een exacte opleiding tot Bodycaster op zak. Wij zijn het grootste opleidingscentrum van de Benelux / Europa en leiden ons personeel intern op. Belangrijk is het daarom bovenal of wij het zien zitten met jou! Ons bedrijf is altijd in beweging en we bieden een mooie, creatieve werkplek aan met de allerleukste collega's in een dynamische omgeving.

Op dit moment hebben wij onderstaande vacatures:​

* Marketing medewerker

Bodycasting Nederland B.V. is een zeer geliefd en snelgroeiend bedrijf, gespecialiseerd in het vervaardigen van lichaamsbeelden door het toepassen van de bodycasting techniek. Dagelijks ontvangen we vele mensen in onze galerie en atelier in Bodegraven voor wie wij persoonlijke kunst mogen maken. Of het nu gaat om handbeelden, beelden van handjes en voetjes van baby’s, zwangere buiken of torso’s, een bodycasting bij ons gaat altijd gepaard met een lach en een traan.

Mogelijk ken je ons ook van de exclusieve lichaamsbeelden van onze kunstenares en oprichtster Petra Flach, die inmiddels wereldwijd bekendheid genieten. Daarnaast zijn we binnen de Benelux ook hét opleidingscentrum alwaar we enthousiastelingen op weg helpen om hun weg te vinden in de wereld van bodycasting.

We hebben grote ambities en zoeken daarom een marketing medewerker die zijn/haar stempel drukt op de uitvoering van het marketingbeleid van onze drie merken Bodycasting Nederland, Petra Flach en Bodycasting Academy. Daarnaast draag je bij aan het opstellen en uitvoeren van de drie marketingplannen en ben je als content creator continu aanwezig op onze verschillende platforms. Je bent een uitnodigende en warme persoonlijkheid die niet bang is om door deuren en desnoods muren heen te lopen. Uiteraard ben je ook commercieel ingesteld en denk en werk je graag mee in gezamenlijke teamprojecten om onze bekendheid naar een nog hoger niveau te tillen.

Heb je lef, hou je van aanpakken én kun jij planmatig werken? Heb je een marketing achtergrond en daarnaast ook affiniteit met fotografie, videografie en grafisch ontwerpen? Dan weet je waarschijnlijk ook wel je weg wel in de wereld van de sociale media. Heb je tenslotte ook nog een gezonde interesse in kunst (op zijn minst loop je er niet voor weg) en ben je simpelweg een leuk persoon, dan ben jij zeker in beeld voor misschien wel één van de leukste banen in de regio.

Dit is een uitermate gewilde functie binnen een geliefd, populair en warm bedrijf. In deze functie werk je nauw samen met het management team, maar zul je ook een team vormen met de bodycasters en het atelier team. Wij zoeken een marketing medewerker (m/v) voor 32-36 uur per week.

 

Activiteiten

 • Meewerken aan de totstandkoming van de marketingplannen van onze drie merken
 • Uitvoering van de marketingplannen, zowel online als offline
 • Foto- en videografie
 • Grafisch ontwerp van onze merken en marketing tools
 • Beheer van onze sociale media platforms

 

Functie-eisen

 • HBO+ werk- en denkniveau
 • Min. 3 jaar werkervaring in een marketingfunctie
 • Proactief, zelfstandig en initiatiefrijk
 • Commerciële instelling
 • Doorzettingsvermogen, stressbestendig en een just-do-it mentaliteit
 • Verantwoordelijkheidsbesef en een gezonde drive
 • Aantoonbare affiniteit met en passie voor videografie, editing en fotografie
 • Aantoonbare affiniteit met grafisch ontwerpprogramma’s (Adobe, Canva)
 • Aantoonbare affiniteit met sociale media (o.a. Instagram)
 • Accuraat, planmatig en georganiseerd
 • In het bezit van Rijbewijs B
 • Woonachtig op aanrijdbare afstand van Bodegraven

 

Wat wij bieden

Je komt te werken binnen een jong en dynamisch team waarin nog echt een “familie” en “wij”-gevoel heerst. Persoonlijke ontwikkeling wordt gestimuleerd. Wij bieden aantrekkelijke en marktconforme arbeidsvoorwaarden op basis van werkervaring en leeftijd. Tegelijkertijd kom je terecht in een gezellige werkomgeving met veel ruimte voor eigen intiatieven.

 

Bedrijfsprofiel

Bodycasting Nederland is de grootste exclusieve galerie en atelier in Europa op het gebied van lichaamskunsten door middel van de bodycasting techniek. Een kunstwerk van jezelf, van je eigen lichaam of juist een handbeeld samen met je gezin. Een bodycasting beeld is voor iedereen bereikbaar. We vervaardigen onze beelden op een klassieke manier met oog voor detail, pose, houding en met kennis van bewerking, bevestiging en plaatsing. Wij zijn specialist en maken van ieder beeld een persoonlijk en uniek kunstwerk en zijn regelmatig in het nieuws, zeker ook onze kunstenares en oprichtster Petra Flach die ook met haar eigen werk wereldwijd te vinden is bij Art Fairs en galeries. Onze galerie en atelier is gelegen in een prachtig monumentaal pand in Bodegraven en is in 2007 opgericht door Petra Flach. Ook de hoofdzetel van de Bodycasting Academy en Petra Flach worden geleid vanuit dit pand.

 

Waarom werken bij Bodycasting Nederland

 • Kunst vervaardigd met eigen handen, van mensen voor mensen
 • Het ultieme gevoel van “van waarde zijn” voor mensen. Oog in oog staan met emoties is vaak prachtig
 • Jong en dynamisch bedrijf met een hecht familie / “wij”-gevoel.
 • Prestaties en eigen inbreng worden beloond
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden

 

Interesse?

Kun je niet wachten om je interesse voor deze functie aan ons kenbaar te maken?  Of ken je iemand die hiervoor in aanmerking zou komen? Missschien wil je nog meer weten? Zet dan direct jouw volgende stap door een bericht te sturen naar Peter Flach, manager van Bodycasting Nederland, via peter@bodycasting.nl.

 

* Vakantiekrachten / zaterdagkrachten / scholieren en studenten

Ben jij naast je studie of in schoolvakanties op zoek naar een fantastische bijbaan in een waar kunstatelier, een baan waarbij je jezelf creatief kunt ontwikkelen binnen een jong en dynamisch team, dan komen we graag met je in contact. Een eigenschap die we in elk geval zeer belangrijk vinden is dat je graag met je handen werkt en daarnaast sociaal vaardig en zeer nauwkeurig bent. Lijkt dit je wat, of ken je iemand? Laat het ons weten via:  peter@bodycasting.nl.

 

Open solliciteren mag natuurlijk ook!

Het staat verder iedereen natuurlijk vrij om een open sollicitatiebrief te sturen. Creativiteit (met een affiniteit voor kunst) is een absolute pré, alsmede ook flexibiliteit en minimaal een MBO werk- en denkniveau. Je bent sociaal vaardig, integer en betrouwbaar, je hebt voldoende levenservaring en een gezonde dosis humor. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld, persoonlijke motivaties en de moeite nemen voor jouw sollicitatie wel.

 

Volg ons

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in »

over ons

Wie kom je tegen

werkwijze

Wat kun je verwachten

fotogalerij

Bekijk onze beelden

webshop

Bezoek onze online winkel

galerie & atelier

Waar vind je ons?

Reviews

 • Vandaag een handbeeld mogen afdrukken bij Bodycasting Nederland. Wat een geweldige service! Heel persoonlijk en professioneel.

  Er werd rustig de tijd genomen om tot de beste positie te komen en alles werd duidelijk uitgelegd. Er was alle ruimte om keuzes te maken en daarmee zijn we tot onze unieke samenstelling gekomen.

  We zijn heel erg benieuwd naar het eindresultaat maar we hebben er alle vertrouwen in dat het prachtig zal worden! Nogmaals heel erg bedankt..

  "Birgit Hoogenberk"

 • Lieve mensen van Bodycasting Nederland..

  Wat is het een prachtig handbeeld geworden!! Wat een details! Het is bijna levensecht..

  Jeetje wat hebben jullie hard gewerkt! Ik ben er helemaal stil van en kan er wel naar blijven kijken.. Onwijs bedankt! 

  "Denise van der Kolk"

 • Wat was het leuk en fijn! En wat een prachtig mooi pand, met daarin prachtige body castings.

  We werden hartelijk ontvangen met een kop koffie. Alles werd stap voor stap doorgenomen, van de kleur tot materiaal keus, de pose en hoe het in zijn werk gaat. Mijn dochtertje van bijna 2 vermaakte zich prima en werd op haar gemak gesteld.

  We zijn ontzettend nieuwsgierig naar het resultaat! We hebben er volop vertrouwen in dat het een pronkstuk word. Heel erg bedankt en tot snel!

  "Titia Beijmers"

 • Lieve mensen van bodycasting,

  Wat een prachtig beeld hebben jullie voor ons gemaakt, wat een enorm waardevol bezit is dit voor ons gezin.

  Bedankt voor jullie warmte, geduld en luisterend oor.

  "Esmeralda Hoogenboom"

 • Vanmiddag een hele mooie casting gehad op stal met mijn paard Feikje. Dit was een bijzondere ervaring! Doordat er met veel rust, geduld en liefde werd gewerkt is het helemaal goed gekomen.

  Dames nogmaals bedankt! Ik kijk nu al uit naar het eindresultaat!

  "Brenda Schouten"

 • Dit jaar gaf ik mijn opa en grote vriend voor zijn 86e verjaardag een handbeeld van ons beiden cadeau. Een tastbaar aandenken voor onze bijzondere en unieke band. Onderweg gezellige en waardevolle autogesprekken en een warm ontvangst en liefdevolle begeleiding door het team van Body Casting Nederland.  Opa genoot met volle teugen van alle aandacht van de dames van het team. Afgelopen week konden we het eindresultaat ophalen. 

  Oprecht bedankt voor de fijne momenten met jullie en het geweldige eindresultaat!

  "Joyce Sanders"

 • Vandaag hebben wij thuis een bodycasting laten doen. Morris is 9 maanden en heeft de ziekte SMARD. Wij hebben daarom een afdruk laten maken van zijn handjes en voetjes. Zo hebben wij voor altijd een mooie herinnering aan ons kleine mannetje.

  Janny kwam bij ons thuis en ze nam alle tijd die nodig was om alle wensen door te bespreken. Dat was fijn!

  Over ongeveer 8 weken mogen we het resultaat gaan zien. We vinden het erg spannend en zijn erg benieuwd!

  "Marieke Mulders Hermsen"

 • Voor Vaderdag heb ik in het verleden al eens een handje van onze dochter laten maken, onwijs gaaf geworden! Vorige week donderdag kregen wij het nieuws dat onze hond helaas ongeneselijk ziek was en dat wij onze hond vrijdag moesten laten inslapen. Ik heb direct gebeld (niet geschoten is altijd mis) en zonder twijfel mocht ik vrijdag ochtend gelijk met onze hond langskomen voor een geweldige casting! Wat ben ik dankbaar dat dit allemaal zo snel kon. Ik weet zeker dat hij prachtig gaat worden.

  Bedankt lieve meiden voor alles!

  "Laura Kooijman"

 • Al meerdere malen zo liefdevol ontvangen door het team van Bodycasting Nederland.

  Iedere keer worden we weer verrast door hun mooie werk dat met veel passie en liefde is gemaakt. De hand- en voetbeeldjes van de kinderen en afdrukken van mijn zwangere buik hebben een prominent plekje in huis gekregen. Als je op zoek bent naar een mooie, blijvende herinnering voor of aan welke gelegenheid dan ook, dan raad ik zeker aan om contact op te nemen met dit prachtige bedrijf.

  "Denise van der Ploeg-Breedijk"