Werkwijze

Onze werkwijze in 5 stappen

Stap 1 - Informeren

Waarschijnlijk ben je je aan het oriënteren, wat zou je precies willen en wat zijn eigenlijk de mogelijkheden? We doen ons best om je op deze website uitgebreid te informeren. We willen elke vorm van onzekerheid wegnemen, je laten zien én (misschien kriebelt het al) laten ervaren hoe mooi en bijzonder bodycasting is.

Stel gerust je vragen

Natuurlijk is er op deze website veel informatie te vinden, maar misschien is dat niet genoeg. Ook telefonisch, via mail of middels een oriënterend gesprek helpen wij je graag verder. Heb je vragen? Stel ze gerust.

 

Stap 2 - Een afspraak maken

Je wilt graag een afspraak maken. Mogelijk weet je al helemaal wat je wilt laten maken, maar dat hoeft natuurlijk niet. Ook tijdens een afspraak kun je nog gewoon van gedachten veranderen. We zijn flexibel en kunnen heel gemakkelijk schakelen (als je bijvoorbeeld in plaats van een handbeeld ineens een handenkrans als beeld wilt laten maken). Je kunt daarom zonder zorgen alvast een afspraak reserveren.  Dit kun je telefonisch doen, via de email, maar ook via het aanvraagformulier op onze website.

Gedegen informatie vooraf

Je ontvangt van ons alle benodigde informatie over wat je kunt verwachten en hoe jij je kunt voorbereiden. Zo maak je je eigen casting nog meer tot een succes.

Stap 3 - De afspraak

We ontvangen je met een warm welkom en een goede kop koffie of thee. Het is duidelijk waarom je naar onze galerie en atelier komt. Zo treffen we ook graag de juiste voorbereidingen als je komt met misschien je pasgeboren baby of moeder die slecht ter been is. We hebben meerdere ruimtes dus we kiezen altijd de meest geschikte castingruimte, afhankelijk van de omstandigheden.

We nemen echt alle tijd voor je

Mocht je nog niet weten wat je wilt laten maken, dan is dat ook geen probleem. Tijdens de kennismaking bespreken we allereerst je wensen maar er is ook voldoende tijd om je alles uit te leggen en je alle voorbeelden te laten zien in onze uitgebreide showroom en galerie. We leggen je uiteindelijke wensen vast in een opdrachtformulier.

Stap 4 - De casting (het beeld maken)

Een casting is een bijzonder moment en we proberen dan ook altijd om de casting uniek en privé te houden. Afhankelijk van jouw wensen kan een casting kort of lang duren. De daadwerkelijke casting begint altijd met het bepalen en het oefenen van de houding. Daar besteden we veel aandacht aan, want de houding (of compositie) is de basis van jouw beeld. Als alles duidelijk is dan volgt dé casting. Voor een enkel handbeeld kunnen we ongeveer 5 minuten uittrekken, maar ook 20 minuten. Voor een lichaamsbeeld moet je rekening houden met 30 tot 45 minuten.

Huid- en milieuvriendelijk

Een beeld kan simpel of complex zijn. Daarom is het fijn dat we tijdens de casting ruim de tijd nemen voor jou (en je gezin, dierbaren). Het moet tenslotte zo aangenaam mogelijk zijn. Daarom gebruiken we ook de beste huid- en milieuvriendelijke materialen. Afhankelijk van de afdruk moet je even stil staan.

Stap 5 - Je beeld ophalen

Na de casting nemen we afscheid en gaan we je beeld naar wens bewerken. Met een handbeeld zijn we tussen de 4 en 10 uur bezig, maar soms kan dit oplopen tot 80 uur als het gaat om onze grotere lichaamsbeelden. We vinden kwaliteit belangrijk. Daarom laten we onze beelden extra drogen en doorloopt ieder beeld enkele checks om de stevigheid en kleurvastheid te garanderen. Sinds juli 2017 werken we met ons verbeterde en uitgebreide assortiment kleuringen, materialen en sealers voor onze binnen- en buitenbeelden.

Beelden kunnen een leven lang mee

Onze beelden zijn zeer stootvast en behouden hun kleur voor minimaal 35 jaar. Beelden kunnen een leven lang mee. Gemiddeld werken we 6 tot 8 weken aan je beeld, maar dit kan uitlopen naar 10 tot 12 weken als er exclusieve voetplaten of zuilen besteld moeten worden of een beeld in brons wordt vervaardigd of wordt gemetalliseerd. 

Als je beeld klaar is maken we afspraak voor de onthulling, jouw ophaalmoment. Dit is natuurlijk spannend, maar we doen er alles aan om jouw beeld helemaal naar wens op te leveren. Daarom horen we ook graag je oprechte feedback. Is het te ver of heb je geen tijd om het op te halen in Bodegraven-Reeuwijk? We verzenden onze beelden over de gehele wereld. 

Wanneer mogen we jou ontmoeten?

Ik wil graag een afspraak maken

 

Volg ons

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in »

fotogalerij

Bekijk onze beelden

werkwijze

Wat kun je verwachten

bodycasting

Hoe doen we dat

over ons

Wie kom je tegen

Reviews

Het laten maken van ons handenbeeld was een hele aangename ervaring!

Ze nemen alle tijd voor jou en zeker voor de kindjes.

We werden hartelijk ontvangen en er was hele fijne Valentijnssfeer. Jullie doen het geweldig! 

"Lynn van Erdewijk"


Wij zijn super blij met het beeld van het handje en voetje van ons dochtertje Bente. Wat een geweldig en bijzonder resultaat!

Ook de service van het team is top!

"Denise van der Ploeg"


Onder de indruk! Met passie, liefde en professionaliteit brengen ze een persoonlijk kunstwerk tot leven.  Zo ook bij ons, onze handen. De kinderen en ik hadden direct bij binnenkomst een warm gevoel.

Vanaf de voorbereiding tot aan het eindresultaat was het leuk, spannend en voor mij persoonlijk diepgaand. Het resultaat verbluffend!

"Danielle Donders"


© 2011 Bodycasting Studio Nederland | Realisatie Kjoew!