Werkwijze

Onze werkwijze in 5 stappen

Stap 1 - Informeren

Waarschijnlijk ben je je aan het oriënteren, wat zou je precies willen en wat zijn eigenlijk de mogelijkheden? We doen ons best om je op deze website uitgebreid te informeren. We willen elke vorm van onzekerheid wegnemen, je laten zien én (misschien kriebelt het al) laten ervaren hoe mooi en bijzonder bodycasting is.

Stel gerust je vragen

Natuurlijk is er op deze website veel informatie te vinden, maar misschien is dat niet genoeg. Ook telefonisch, via mail of middels een oriënterend gesprek helpen wij je graag verder. Heb je vragen? Stel ze gerust.

 

Stap 2 - Een afspraak maken

Je wilt graag een afspraak maken. Mogelijk weet je al helemaal wat je wilt laten maken, maar dat hoeft natuurlijk niet. Ook tijdens een afspraak kun je nog gewoon van gedachten veranderen. We zijn flexibel en kunnen heel gemakkelijk schakelen (als je bijvoorbeeld in plaats van een handbeeld ineens een handenkrans als beeld wilt laten maken). Je kunt daarom zonder zorgen alvast een afspraak reserveren.  Dit kun je telefonisch doen, via de email, maar ook via het aanvraagformulier op onze website.

Gedegen informatie vooraf

Je ontvangt van ons alle benodigde informatie over wat je kunt verwachten en hoe jij je kunt voorbereiden. Zo maak je je eigen casting nog meer tot een succes.

Stap 3 - De afspraak

We ontvangen je met een warm welkom en een goede kop koffie of thee. Het is duidelijk waarom je naar onze Studio komt. Zo treffen we ook graag de juiste voorbereidingen als je komt met misschien je pasgeboren baby of moeder die slecht ter been is.

We nemen echt alle tijd

Mocht je nog niet weten wat je wilt laten maken, dan is dat ook geen probleem. Tijdens de kennismaking bespreken we je wensen en er is voldoende tijd om alles uit te leggen en je alle voorbeelden uitgebreid te laten zien. We leggen je uiteindelijke wensen vast in een opdrachtformulier.

Stap 4 - De casting (het beeld maken)

Een casting is altijd een bijzonder moment en we proberen altijd om de casting uniek en privé te houden. Afhankelijk van jouw wensen kan een casting kort of lang duren. Voor een enkel handbeeld kunnen we ongeveer 5 minuten uittrekken, maar ook 20 minuten. Voor een lichaamsbeeld moet je rekening houden met 30 tot 45 minuten.

Huid- en milieuvriendelijk

Een beeld kan simpel of complex zijn. Daarom is het fijn dat we tijdens de casting ruim de tijd nemen voor jou (en je gezin, dierbaren). Het moet tenslotte zo aangenaam mogelijk zijn. Daarom gebruiken we ook o.a. de beste huid- en milieuvriendelijke materialen. Afhankelijk van de afdruk moet je even stil staan.

Stap 5 - Je beeld ophalen

Na de casting nemen we afscheid en gaan we je beeld naar wens bewerken. Met een handbeeld zijn we tussen de 4 en 10 uur bezig, maar soms kan dit oplopen tot 80 uur als het gaat om onze grotere lichaamsbeelden. We vinden kwaliteit belangrijk, daarom laten we onze beelden extra drogen en doorloopt het enkele checks om de stevigheid en kleurvastheid te garanderen. Sinds juli 2017 werken we met ons verbeterde en uitgebreide assortiment kleuringen, materialen en sealers voor onze binnen- en buitenbeelden.

Beelden kunnen een leven lang mee

Onze beelden zijn zeer stootvast en behouden hun kleur voor minimaal 35 jaar. Beelden kunnen een leven lang mee. Gemiddeld werken we 4 tot 6 weken aan je beeld, maar dit kan uitlopen naar 6 tot 12 weken als er exclusieve voetplaten besteld moeten worden of een beeld in brons wordt vervaardigd. 

Als je beeld klaar is maken we een ophaalafspraak. Dit is natuurlijk spannend, maar we doen er alles aan om jouw beeld helemaal naar wens op te leveren. Daarom horen we ook graag je oprechte feedback. Is het te ver of heb je geen tijd om het op te halen? We verzenden onze beelden over de gehele wereld. 

Wanneer mogen we jou ontmoeten?

 

Ik wil graag een afspraak maken

Volg ons

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in »

fotogalerij

Bekijk onze beelden

werkwijze

Wat kun je verwachten

bodycasting

Hoe doen we dat

over ons

Wie kom je tegen

Reviews

Decided to arrange a hand casting for my husband with his mum and that so that should the day come when they are no more with us my husband would have something to remember them by. I have done many things in my life but I think this is the most special one! Petra is a wonderful young woman who made us all feel at home in her little studio, and her expertise delivered us a wonderful and long lasting memory!!

"Avril Koene-Taylor"


Wij zijn super blij met het beeld van het handje en voetje van ons dochtertje Bente. Wat een geweldig en bijzonder resultaat!

Ook de service van het team is top!

"Denise van der Ploeg"


Onder de indruk! Met passie, liefde en professionaliteit brengen ze een persoonlijk kunstwerk tot leven.  Zo ook bij ons, onze handen. De kinderen en ik hadden direct bij binnenkomst een warm gevoel.

Vanaf de voorbereiding tot aan het eindresultaat was het leuk, spannend en voor mij persoonlijk diepgaand. Het resultaat verbluffend!

"Danielle Donders"


© 2011 Bodycasting Studio Nederland | Realisatie Kjoew!