Werkwijze

Onze werkwijze in 5 stappen

Stap 1 - Informeren

Waarschijnlijk ben je je aan het oriënteren, wat zou je precies willen en wat zijn eigenlijk de mogelijkheden? We doen ons best om je op deze website uitgebreid te informeren. We willen elke vorm van onzekerheid wegnemen, je laten zien én (misschien kriebelt het al) laten ervaren hoe mooi en bijzonder bodycasting is.

Stel gerust je vragen

Natuurlijk is er op deze website veel informatie te vinden, maar misschien is dat niet genoeg. Ook telefonisch, via mail of middels een oriënterend gesprek helpen wij je graag verder. Heb je vragen? Stel ze gerust.

 

Stap 2 - Een afspraak maken

Je wilt graag een afspraak maken. Mogelijk ben je verrast met een unieke Cadeaubon of misschien ben je zelf op het idee gekomen en weet je al helemaal wat je wilt laten maken. Natuurlijk hoeft dat nog niet, ook tijdens een afspraak kun je nog gewoon van gedachten veranderen. We zijn flexibel en kunnen heel gemakkelijk schakelen (als je bijvoorbeeld in plaats van een handbeeld ineens een handenkrans als beeld wilt laten maken). Je kunt daarom zonder zorgen alvast een afspraak reserveren.  Dit kun je telefonisch doen, via de email, maar ook via het aanvraagformulier op onze website.

Gedegen informatie vooraf

Je ontvangt van ons alle benodigde informatie over wat je kunt verwachten en hoe jij je kunt voorbereiden. Zo maak je je eigen casting nog meer tot een succes.

Stap 3 - De afspraak

We ontvangen je met een warm welkom en een goede kop koffie of thee. Het is duidelijk waarom je naar onze galerie en atelier komt. Zo treffen we ook graag de juiste voorbereidingen als je komt met misschien je pasgeboren baby of moeder die slecht ter been is. We hebben meerdere ruimtes dus we kiezen altijd de meest geschikte castingruimte, afhankelijk van de omstandigheden.

We nemen echt alle tijd voor je

Mocht je nog niet weten wat je wilt laten maken, dan is dat ook geen probleem. Tijdens de kennismaking bespreken we allereerst je wensen maar er is ook voldoende tijd om je alles uit te leggen en je alle voorbeelden te laten zien in onze uitgebreide showroom en galerie. We leggen je uiteindelijke wensen vast in een opdrachtformulier.

Stap 4 - De casting (het beeld maken)

Een casting is een bijzonder moment en we proberen dan ook altijd om de casting uniek en privé te houden. Afhankelijk van jouw wensen kan een casting kort of lang duren. De daadwerkelijke casting begint altijd met het bepalen en het oefenen van de houding. Daar besteden we veel aandacht aan, want de houding (of compositie) is de basis van jouw beeld. Als alles duidelijk is dan volgt dé casting. Voor een enkel handbeeld kunnen we ongeveer 5 minuten uittrekken, maar ook 20 minuten. Voor een lichaamsbeeld moet je rekening houden met 30 tot 45 minuten.

Huid- en milieuvriendelijk

Een beeld kan simpel of complex zijn. Daarom is het fijn dat we tijdens de casting ruim de tijd nemen voor jou (en je gezin, dierbaren). Het moet tenslotte zo aangenaam mogelijk zijn. Daarom gebruiken we ook de beste huid- en milieuvriendelijke materialen. Afhankelijk van de afdruk moet je even stil staan.

Stap 5 - Je beeld ophalen

Na de casting nemen we afscheid en gaan we je beeld naar wens bewerken. Met een handbeeld zijn we tussen de 4 en 10 uur bezig, maar soms kan dit oplopen tot 80 uur als het gaat om onze grotere lichaamsbeelden. We vinden kwaliteit belangrijk. Daarom laten we onze beelden extra drogen en doorloopt ieder beeld enkele checks om de stevigheid en kleurvastheid te garanderen. Sinds juli 2017 werken we met ons verbeterde en uitgebreide assortiment kleuringen, materialen en sealers voor onze binnen- en buitenbeelden.

Beelden kunnen een leven lang mee

Onze beelden zijn zeer stootvast en behouden hun kleur voor minimaal 35 jaar. Beelden kunnen een leven lang mee. Gemiddeld werken we 8 weken aan je beeld, maar dit kan uitlopen naar 10 tot 12 weken als er exclusieve voetplaten of zuilen besteld moeten worden of een beeld in brons wordt vervaardigd of wordt gemetalliseerd. 

Als je beeld klaar is maken we afspraak voor de onthulling, jouw ophaalmoment. Dit is natuurlijk spannend, maar we doen er alles aan om jouw beeld helemaal naar wens op te leveren. Daarom horen we ook graag je oprechte feedback. Is het te ver of heb je geen tijd om het op te halen in Bodegraven-Reeuwijk? We verzenden onze beelden over de gehele wereld. 

Wanneer mogen we jou ontmoeten?

Volg ons

over ons

Wie kom je tegen

werkwijze

Wat kun je verwachten

fotogalerij

Bekijk onze beelden

webshop

Bezoek onze online winkel

galerie & atelier

Waar vind je ons?

Reviews

 • Vandaag een handbeeld mogen afdrukken bij Bodycasting Nederland. Wat een geweldige service! Heel persoonlijk en professioneel.

  Er werd rustig de tijd genomen om tot de beste positie te komen en alles werd duidelijk uitgelegd. Er was alle ruimte om keuzes te maken en daarmee zijn we tot onze unieke samenstelling gekomen.

  We zijn heel erg benieuwd naar het eindresultaat maar we hebben er alle vertrouwen in dat het prachtig zal worden! Nogmaals heel erg bedankt..

  "Birgit Hoogenberk"

 • Lieve mensen van Bodycasting Nederland..

  Wat is het een prachtig handbeeld geworden!! Wat een details! Het is bijna levensecht..

  Jeetje wat hebben jullie hard gewerkt! Ik ben er helemaal stil van en kan er wel naar blijven kijken.. Onwijs bedankt! 

  "Denise van der Kolk"

 • Lieve mensen van bodycasting,

  Wat een prachtig beeld hebben jullie voor ons gemaakt, wat een enorm waardevol bezit is dit voor ons gezin.

  Bedankt voor jullie warmte, geduld en luisterend oor.

  "Esmeralda Hoogenboom"

 • Wat was het leuk en fijn! En wat een prachtig mooi pand, met daarin prachtige body castings.

  We werden hartelijk ontvangen met een kop koffie. Alles werd stap voor stap doorgenomen, van de kleur tot materiaal keus, de pose en hoe het in zijn werk gaat. Mijn dochtertje van bijna 2 vermaakte zich prima en werd op haar gemak gesteld.

  We zijn ontzettend nieuwsgierig naar het resultaat! We hebben er volop vertrouwen in dat het een pronkstuk word. Heel erg bedankt en tot snel!

  "Titia Beijmers"

 • Dit jaar gaf ik mijn opa en grote vriend voor zijn 86e verjaardag een handbeeld van ons beiden cadeau. Een tastbaar aandenken voor onze bijzondere en unieke band. Onderweg gezellige en waardevolle autogesprekken en een warm ontvangst en liefdevolle begeleiding door het team van Body Casting Nederland.  Opa genoot met volle teugen van alle aandacht van de dames van het team. Afgelopen week konden we het eindresultaat ophalen. 

  Oprecht bedankt voor de fijne momenten met jullie en het geweldige eindresultaat!

  "Joyce Sanders"

 • Al meerdere malen zo liefdevol ontvangen door het team van Bodycasting Nederland.

  Iedere keer worden we weer verrast door hun mooie werk dat met veel passie en liefde is gemaakt. De hand- en voetbeeldjes van de kinderen en afdrukken van mijn zwangere buik hebben een prominent plekje in huis gekregen. Als je op zoek bent naar een mooie, blijvende herinnering voor of aan welke gelegenheid dan ook, dan raad ik zeker aan om contact op te nemen met dit prachtige bedrijf.

  "Denise van der Ploeg-Breedijk"

 • Voor Vaderdag heb ik in het verleden al eens een handje van onze dochter laten maken, onwijs gaaf geworden! Vorige week donderdag kregen wij het nieuws dat onze hond helaas ongeneselijk ziek was en dat wij onze hond vrijdag moesten laten inslapen. Ik heb direct gebeld (niet geschoten is altijd mis) en zonder twijfel mocht ik vrijdag ochtend gelijk met onze hond langskomen voor een geweldige casting! Wat ben ik dankbaar dat dit allemaal zo snel kon. Ik weet zeker dat hij prachtig gaat worden.

  Bedankt lieve meiden voor alles!

  "Laura Kooijman"

 • Vanmiddag een hele mooie casting gehad op stal met mijn paard Feikje. Dit was een bijzondere ervaring! Doordat er met veel rust, geduld en liefde werd gewerkt is het helemaal goed gekomen.

  Dames nogmaals bedankt! Ik kijk nu al uit naar het eindresultaat!

  "Brenda Schouten"

 • Vandaag hebben wij thuis een bodycasting laten doen. Morris is 9 maanden en heeft de ziekte SMARD. Wij hebben daarom een afdruk laten maken van zijn handjes en voetjes. Zo hebben wij voor altijd een mooie herinnering aan ons kleine mannetje.

  Janny kwam bij ons thuis en ze nam alle tijd die nodig was om alle wensen door te bespreken. Dat was fijn!

  Over ongeveer 8 weken mogen we het resultaat gaan zien. We vinden het erg spannend en zijn erg benieuwd!

  "Marieke Mulders Hermsen"