Bodycasting Academy

Bodycasting Nederland organiseert al jaren trainingen rondom het vakgebied bodycasting en lifecasting. Tijdens de corona pandemie hebben we het organiseren van deze trainingen noodgedwongen stil moeten leggen maar we hebben deze tijd wel gebruikt om onze trainingen en masterclasses in een nieuwe vorm te gieten, voor zowel beginners als gevorderden. We hebben nieuwe trainers en een ruime trainingsruimte met zeer veel faciliteiten die tot onze beschikking staan. Als cursist heb je echt het gevoel dat er alle tijd, ruimte en aandacht voor je is. Daarnaast hebben we een nieuwe opzet waarbij we onze trainingen veel gerichter kunnen aanbieden op basis van jouw behoeftes. Niet iedereen wil tenslotte hetzelfde leren. Het begint wel altijd bij de basis, het aanleren van de juiste skills.

 

Jouw bodycasting avontuur start hier..

Inmiddels hebben we al meer dan 10 jaar ervaring in onze trainingen voor bodycasters. Er zijn dan ook vele succesverhalen van mensen die hun eigen bedrijf hebben opgezet en er inmiddels hun fulltime baan van hebben gemaakt. Een zeer grote kans dat wij van Bodycasting Nederland en Bodycasting Academy hier een aandeel in hebben gehad. Onze Bodycasting Academy biedt trainingen aan voor cursisten in allerlei geledingen.

Heb jij onderstaande vragen al aan jezelf gesteld?  

 1. Schuilt er een kunstenaar jou?
 2. Ben jij toe aan een nieuwe stap in  je leven?
 3. Ben jij van nature creatief?
 4. Hou je ervan om mensen te helpen?

 

Is je antwoord minimaal 3x JA.... dan zit je met deze trainingen en toekomstperspectieven helemaal goed.

   

 

IJzersterke bodycasting trainingsmodules

Als geen ander kennen we de valkuilen en succesfactoren. Mensen die een beeld willen laten maken hebben vaak verwachtingen. Als bodycaster wil je aan deze verwachtingen kunnen voldoen. Sterker nog, je wilt ze een werkelijk prachtig beeld meegeven waar ze nog vele jaren met trots en dankbaarheid van kunnen genieten. Om dat als bodycaster te kunnen bereiken, en klanten niet teleur te stellen of verdrietig achter te laten, is het gewoonweg van belang om een zeer solide en sterke basis te hebben. Zo is ons bodycasting trainingsprogramma ook opgebouwd. 

Iedereen start met de "Bronze" Basic Skills, een 3-daagse training dat volledig is gericht op het bodycasten en afwerken van handen en babyhandjes en -voetjes. Hierbij gaat het dus om het aanleren van de perfecte basistechnieken, zodanig dat je een goede kickstart hebt voor jouw eigen bodycasting avontuur. Wil je nog meer fijne kneepjes leren kun je jezelf opgeven voor onze "Silver" 1-daagse advanced training waarin we dieper ingaan op complexe mallen en afwerkingen. Ga je voor "Goud" dan schrijf je jezelf daarna in voor onze 3-daagse Expert training, waarin je door onze kunstenares Petra Flach wordt getraind in complexe lichaamsbeelden. De échte liefhebber wordt bediend met onze Expert Plus modules waarbij we heel specifiek de diepte ingaan op het gebied van additieven, doelgroeptrainingen voor rouw en afscheid en siliconen mallen.

 

 

Ervaren trainers en coaches

We vinden het belangrijk dat je leskrijgt van ervaren trainers. Onze bodycasters Jorinda en Lynden zijn beiden vele jaren gepokt en gemazeld op het gebied van het uitvoeren van bodycastings en het creëren van beelden. Gecombineerd met interne trainingen over "lesgeven aan studenten" maakt dit van hen voor zowel de Basic Skills als de Advanced trainingen de perfecte coaches die jou zullen begeleiden in jouw avontuur. Wanneer je voor Expert en Expert Plus doorgaat, dan is onze kunstenares Petra Flach de docente.

Wist je dat je bij al deze trainingen in kleine groepen zult werken? Uit ervaring weten we dat een kleine groep ideaal is voor de trainers om je aandacht goed te verdelen. En wat nog veel belangrijker is ... als cursist krijg je de aandacht die jij en het bodycasting vak verdient zonder dat je elke minuut van de dag het gevoel hebt dat we op je lip zitten. Bovendien kun je je eigen ontwikkeling goed toetsen met die van je mede cursisten. Wat trouwens ook wel zo belangrijk is... je leert je nieuwe collega's heel goed kennen en hebt al direct je eigen netwerk opgebouwd. Dat is een fijne start! Bodycasting en een training volgen moet tenslotte ook leuk zijn! 

Na afloop van jouw training ontvang je het gewilde certificaat, een bewijs van deelname. Hiermee kom je ook in ons netwerk terecht en dat heeft heel veel voordelen in je toekomstige carrière. Je kunt bijvoorbeeld je materialen met veel korting inkopen en bij bewezen succes ben je ook een kwalitatief adres waarnaar wij eventuele klanten naar toe kunnen verwijzen. Zeker in deze groeiende markt zullen we als bodycasters vaker op elkaar moeten gaan bouwen. Dat schept een band.

  

   

 

We believe there is an artist in you 

Denk jij dat ook? Vraag dan onze brochure aan. Hierin kunnen we je nog veel meer vertellen over beschikbaarheid en prijzen. Het geeft je in elk geval de mogelijkheid om voor jezelf na te gaan of wij je mogen beleiden in het realiseren van jouw droom!

 

 

Volg ons

over ons

Wie kom je tegen

werkwijze

Wat kun je verwachten

fotogalerij

Bekijk onze beelden

webshop

Bezoek onze online winkel

galerie & atelier

Waar vind je ons?

Reviews

 • Vandaag hebben wij thuis een bodycasting laten doen. Morris is 9 maanden en heeft de ziekte SMARD. Wij hebben daarom een afdruk laten maken van zijn handjes en voetjes. Zo hebben wij voor altijd een mooie herinnering aan ons kleine mannetje.

  Janny kwam bij ons thuis en ze nam alle tijd die nodig was om alle wensen door te bespreken. Dat was fijn!

  Over ongeveer 8 weken mogen we het resultaat gaan zien. We vinden het erg spannend en zijn erg benieuwd!

  "Marieke Mulders Hermsen"

 • Dit jaar gaf ik mijn opa en grote vriend voor zijn 86e verjaardag een handbeeld van ons beiden cadeau. Een tastbaar aandenken voor onze bijzondere en unieke band. Onderweg gezellige en waardevolle autogesprekken en een warm ontvangst en liefdevolle begeleiding door het team van Body Casting Nederland.  Opa genoot met volle teugen van alle aandacht van de dames van het team. Afgelopen week konden we het eindresultaat ophalen. 

  Oprecht bedankt voor de fijne momenten met jullie en het geweldige eindresultaat!

  "Joyce Sanders"

 • Al meerdere malen zo liefdevol ontvangen door het team van Bodycasting Nederland.

  Iedere keer worden we weer verrast door hun mooie werk dat met veel passie en liefde is gemaakt. De hand- en voetbeeldjes van de kinderen en afdrukken van mijn zwangere buik hebben een prominent plekje in huis gekregen. Als je op zoek bent naar een mooie, blijvende herinnering voor of aan welke gelegenheid dan ook, dan raad ik zeker aan om contact op te nemen met dit prachtige bedrijf.

  "Denise van der Ploeg-Breedijk"

 • Vanmiddag een hele mooie casting gehad op stal met mijn paard Feikje. Dit was een bijzondere ervaring! Doordat er met veel rust, geduld en liefde werd gewerkt is het helemaal goed gekomen.

  Dames nogmaals bedankt! Ik kijk nu al uit naar het eindresultaat!

  "Brenda Schouten"

 • Lieve mensen van bodycasting,

  Wat een prachtig beeld hebben jullie voor ons gemaakt, wat een enorm waardevol bezit is dit voor ons gezin.

  Bedankt voor jullie warmte, geduld en luisterend oor.

  "Esmeralda Hoogenboom"

 • Lieve mensen van Bodycasting Nederland..

  Wat is het een prachtig handbeeld geworden!! Wat een details! Het is bijna levensecht..

  Jeetje wat hebben jullie hard gewerkt! Ik ben er helemaal stil van en kan er wel naar blijven kijken.. Onwijs bedankt! 

  "Denise van der Kolk"

 • Vandaag een handbeeld mogen afdrukken bij Bodycasting Nederland. Wat een geweldige service! Heel persoonlijk en professioneel.

  Er werd rustig de tijd genomen om tot de beste positie te komen en alles werd duidelijk uitgelegd. Er was alle ruimte om keuzes te maken en daarmee zijn we tot onze unieke samenstelling gekomen.

  We zijn heel erg benieuwd naar het eindresultaat maar we hebben er alle vertrouwen in dat het prachtig zal worden! Nogmaals heel erg bedankt..

  "Birgit Hoogenberk"

 • Wat was het leuk en fijn! En wat een prachtig mooi pand, met daarin prachtige body castings.

  We werden hartelijk ontvangen met een kop koffie. Alles werd stap voor stap doorgenomen, van de kleur tot materiaal keus, de pose en hoe het in zijn werk gaat. Mijn dochtertje van bijna 2 vermaakte zich prima en werd op haar gemak gesteld.

  We zijn ontzettend nieuwsgierig naar het resultaat! We hebben er volop vertrouwen in dat het een pronkstuk word. Heel erg bedankt en tot snel!

  "Titia Beijmers"

 • Voor Vaderdag heb ik in het verleden al eens een handje van onze dochter laten maken, onwijs gaaf geworden! Vorige week donderdag kregen wij het nieuws dat onze hond helaas ongeneselijk ziek was en dat wij onze hond vrijdag moesten laten inslapen. Ik heb direct gebeld (niet geschoten is altijd mis) en zonder twijfel mocht ik vrijdag ochtend gelijk met onze hond langskomen voor een geweldige casting! Wat ben ik dankbaar dat dit allemaal zo snel kon. Ik weet zeker dat hij prachtig gaat worden.

  Bedankt lieve meiden voor alles!

  "Laura Kooijman"