Bewerkingen

Er zijn vele bewerkingen mogelijk om je beeld te personaliseren. Het begint al bij de materiaalkeuze van het afgietsel. Onze beelden vervaardigen we standaard in onze exclusieve hars. Onze keuze is hierop gevallen omdat het een zeer stevig, stootvast en praktisch onbreekbaar eindproduct oplevert. De hars kunnen we zelfs zo behandelen dat het beeld uiteindelijk ook buiten geplaatst kan worden. Naast onze hars kan er ook gekozen worden voor een opgieting in epoxy, aluminiumcement, oxidecement, gietsteen of echt brons.

 
 

Basis bewerkingen en meer

Kleuringen

Hars, epoxy of gietsteen is in de basis wit of grijs. Dit kun je natuurlijk zo laten, maar je kunt er ook voor kiezen om je beeld een kleuring te geven. Hiermee kun je het beeld die unieke uitstraling geven die je voor ogen hebt. We hebben een zeer ruimte keuze uit kleuringen en patina’s (verouderingstechnieken). Brons, zilver, maar ook champagne of roomwit, alle kleuren zijn mogelijk. Tevens kunnen we een gedetailleerde beschildering (bijv. een tatoeage) laten aanbrengen. Onze kleuringen zijn van hoge kwaliteit, uitvoerig getest en milieuvriendelijk. We werken sinds 2019 met een verbeterd en uitgebreid assortiment kleuringen, materialen en sealers voor onze binnen en buitenbeelden. Onze beelden behouden hun kleur voor minimaal 35 jaar. 

Oneffenheden of littekens

Een litteken, ongewenst pukkeltje, maar ook cellulitis kun je als storend ervaren. Soms weerhoudt dit mensen ervan om een beeld te laten maken. Dat is echt niet nodig. Wij kunnen eventuele oneffenheden gewoon voor je wegwerken. Er zal dan een Soft Tone bewerking worden toegepast waarbij de afdruk een zachtere uitstraling krijgt. Dit kan in heel veel gradaties, van kleine plekjes bijwerken tot het gehele beeld ultra glad maken. Het ligt er maar net aan welke uitstraling jij aan het beeld wilt geven.

Exclusieve Bodycasting Beelden

Metalliseren

Jouw bodycasting beeld een stoer, eigentijds en industriële uitstraling meegeven? Dat kan door jouw beeld door ons te laten metalliseren. Bij deze techniek brengen wij een beschermende, metalen laag aan op het beeld waardoor deze een zeer chique en elegante uitstraling krijgt. Dit doen wij in eigen huis en is een nauwkeurig proces. Bij een extra intensieve toepassing van deze metaalbewerking kan het beeld ook buitenshuis worden geplaatst. Leveringstijden en prijzen gaan in overleg. 

Opgieten in brons

Je beeld laten opgieten in echt brons? Dat is geen enkel probleem. Wij maken het beeld (het afgietsel van jouw lichaam), we bewerken het naar jouw wensen en als jij geheel tevreden bent gaan we ervoor zorgen dat het opgegoten gaat worden in brons. Een bronzen beeld heeft een andere lading en dimensie, het is klassiek en heeft een eeuwigheidswaarde. Een opgieting in brons is een ander proces, we vragen dan ook om dit te melden als je een afspraak maakt. Een bronzen opgieting is een extra stap in het proces. Leveringstijden en prijzen gaan dan ook altijd in overleg.

Plaatsing en Montage

Voetplaat, Zuil of Wandbevestiging

Natuurlijk wil je ook jouw beeld op de mooiste manier uit laten komen. Het is fijn als je tevoren een duidelijk beeld hebt waar je het kunstwerk wilt plaatsen. Is er ruimte op een dressoir, wil je het op een vrije plaats op de grond, of juist bevestigen aan de muur. Een veel voorkomende bevestigingsmethode voor 3D lijsten of handenkransen is een muurbevestiging. Speciaal voor handbeelden en lichaamsbeelden hebben we een uitgebreid en gevarieerd assortiment sokkels, voetplaten en zuilen. Van oud hout, metaal, hars of hardsteen, wij zijn altijd op zoek naar de mooiste stukken die 100% passen bij het formaat, kleuring en de compositie van jouw beeld.

Ieder materiaal heeft een eigen uitstraling. Het is maar net waar jij voor valt. Natuurlijk denken we heel graag mee in het vervaardigen van jouw kunstwerk op maat. 

 

 

Volg ons

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in »

fotogalerij

Bekijk onze beelden

werkwijze

Wat kun je verwachten

bodycasting

Hoe doen we dat

over ons

Wie kom je tegen

Reviews

Vandaag ons mooie kunstwerk opgehaald bij de lieve leuke meiden!

We zijn bijzonder prettig geholpen en kunnen alleen maar positief over alles zijn! Goede communicatie, prettig contact, hele snelle service en prachtig afgeleverd werk!

Top meiden, dank jullie wel!

"Diana Overeijnder-de Clerck"


Decided to arrange a hand casting for my husband with his mum and that so that should the day come when they are no more with us my husband would have something to remember them by. I have done many things in my life but I think this is the most special one! Petra is a wonderful young woman who made us all feel at home in her little studio, and her expertise delivered us a wonderful and long lasting memory!!

"Avril Koene-Taylor"


Onder de indruk! Met passie, liefde en professionaliteit brengen ze een persoonlijk kunstwerk tot leven.  Zo ook bij ons, onze handen. De kinderen en ik hadden direct bij binnenkomst een warm gevoel.

Vanaf de voorbereiding tot aan het eindresultaat was het leuk, spannend en voor mij persoonlijk diepgaand. Het resultaat verbluffend!

"Danielle Donders"


© 2011 Bodycasting Studio Nederland | Realisatie Kjoew!