Bewerkingen

Er zijn vele bewerkingen mogelijk om je beeld te personaliseren. Het begint al bij de materiaalkeuze van het afgietsel. Onze beelden vervaardigen we standaard in onze exclusieve hars. Onze keuze is hierop gevallen omdat het een zeer stevig, stootvast en praktisch onbreekbaar eindproduct oplevert. De hars kunnen we zelfs zo behandelen dat het beeld uiteindelijk ook buiten geplaatst kan worden. Naast onze hars kan er ook gekozen worden voor een opgieting in epoxy, aluminiumcement, oxidecement, gietsteen of echt brons.

 
 

Bewerkingen in de basis

Pigmenten en Kleur

Hars, epoxy of gietsteen is in de basis wit of grijs. Dit kun je natuurlijk zo laten, maar je kunt er ook voor kiezen om je beeld een kleuring te geven. Hiermee kun je het beeld die unieke uitstraling geven die je voor ogen hebt. We hebben een zeer ruimte keuze uit kleuringen en patina’s (verouderingstechnieken). Denk hierbij aan verschillende kleuringen in brons, zilver, champagne of wit. Er zijn meer dan 65 verschillende intensieve kleuringen mogelijk. Zo kun je altijd jouw eigen beeld kleuren naar jouw eigen stijl en voorkeur. Onze kleuringen zijn van hoge kwaliteit, uitvoerig getest en milieuvriendelijk. 

Gravure of beschildering

Mogelijk heb je een unieke wens voor een tekst of juist een gedetailleerde beschildering (bijv. een tatoeage) die je wilt laten aanbrengen op jouw beeld. Wij denken graag met je mee in het ontwerp en welke kleuring daarbij het beste past. Juist voor een unieke beschildering van een tekst is het aanbrengen van contrast en diepte heel belangrijk.  

Oneffenheden of littekens

Een litteken, ongewenst pukkeltje, maar ook cellulitis kun je als storend ervaren. Soms weerhoudt dit mensen ervan om een beeld te laten maken. Dat is echt niet nodig. Wij kunnen eventuele oneffenheden gewoon voor je wegwerken. Er zal dan een Soft Tone bewerking worden toegepast waarbij de afdruk een zachtere uitstraling krijgt. Dit kan in heel veel gradaties, van kleine plekjes bijwerken tot het gehele beeld ultra glad maken. Het ligt er maar net aan welke uitstraling jij aan het beeld wilt geven.

 

Exclusieve beelden van metaal

Metalliseren - voor binnen en buiten

Je bent op zoek naar een extra dimensie voor jouw eigen bodycasting beeld. Dit kan door je beeld te laten metalliseren. Dat proces ligt geheel in onze handen en voeren we uit in ons eigen atelier. Bij deze techniek brengen wij een echte metalen laag aan op jouw beeld waardoor deze een zeer chique en elegante uitstraling krijgt. 

Metalliseren heeft vele voordelen. Het is onderhoudsvriendelijk en duurzaam. Je beeld gaat een leven lang mee en kan zelfs buiten worden geplaatst! Daarnaast krijgt je beeld een prachtige industriële metalen uistraling. Je ziet en voelt het meteen. Het beeld glimt op de gepolijste plekken en voelt ook veel steviger en koel aan. Jouw beeld gemetaliseerd, dat is wel echt next level!

Er zijn verschillende uitstralingen mogelijk, denk hierbij aan Aged Bronze, Rusty Chique, Soft Copper of Light & Smokey metal. Een verouderingseffect als roest of een natuurlijke patina, het kan allemaal. Daarnaast is het mogelijk om bij het metalliseren te kiezen voor de extra toepassing om je beeld buiten te plaatsen. Er kan heel veel, laat je daarom in onze galerie door onze bodycasters goed informeren. Prijzen en levertijden gaan altijd in overleg.

Bronzen beelden

Brons - Exclusief en voor eeuwig

Je beeld laten opgieten in echt brons? Dat is geen enkel probleem. Wij maken het beeld (het afgietsel van jouw lichaam) en gaan graag samen met jou het hele proces van bronsgieten in. Omdat het een delicaat proces is, vinden we het belangrijk dat je eerst 100% tevreden bent over jullie basisbeeld. Zodra dit door jullie is geïnspecteerd kunnen wij aan de slag met het maken van een contramal. Dat doen we in eigen huis en met de beste technieken. Een bronzen beeld heeft altijd een andere eeuwigheidswaarde. De verloren was methode is de meest klassieke giettechniek die we kennen in de beeldende kunst.

Een opgieting in brons is een andere opgieting dan een gemiddelde bodycasting. We vragen dan ook om dit te melden als je een afspraak maakt. Een bronzen opgieting is een extra stap in het proces, je zult er dus rekening mee moeten houden dat het langer kan duren en dat je er soms een keer extra voor terug moet komen. We begeleiden je graag in dit proces en leggen je ook met liefde uit hoe alles werkt. In onze galerie zijn er ook verschillende bronzen beelden, maar is er ook een goede uitleg te vinden over dit proces. Leveringstijden en prijzen gaan dan ook altijd in overleg.

Plaatsing en Montage

Voetplaat, Sokkel, Zuil of Wandbevestiging

Natuurlijk wil je ook jouw beeld op de mooiste manier uit laten komen. Het is fijn als je tevoren een duidelijk beeld hebt waar je het kunstwerk wilt plaatsen. Is er ruimte op een dressoir, wil je het op een vrije plaats op de grond, of juist bevestigen aan de muur. Een veel voorkomende bevestigingsmethode voor 3D lijsten of handenkransen is een muurbevestiging. Speciaal voor handbeelden en lichaamsbeelden hebben we een uitgebreid en gevarieerd assortiment sokkels, voetplaten en zuilen. Van oud hout, metaal, hars of hardsteen, wij zijn altijd op zoek naar de mooiste stukken die 100% passen bij het formaat, kleuring en de compositie van jouw beeld.

 

Onderhoudsprogramma 2020

We werken sinds 2020 met een verbeterd en uitgebreid assortiment kleuringen, materialen en sealers voor onze binnen en buitenbeelden. Onze beelden behouden hun kleur voor minimaal 25 jaar. We adviseren daarin wel dat het passende onderhoudsprogramma wordt gevolgd van onze soft reinigers en waxen voor onze lijn binnen en buiten beelden. Informeer naar de mogelijkheden en neem een kijkje in onze webshop.

Ieder materiaal heeft een eigen uitstraling. Het is maar net waar jij voor valt. Natuurlijk denken we heel graag mee in het vervaardigen van jouw kunstwerk op maat. 

 

Volg ons

over ons

Wie kom je tegen

werkwijze

Wat kun je verwachten

fotogalerij

Bekijk onze beelden

webshop

Bezoek onze online winkel

galerie & atelier

Waar vind je ons?

Reviews

 • Lieve mensen van bodycasting,

  Wat een prachtig beeld hebben jullie voor ons gemaakt, wat een enorm waardevol bezit is dit voor ons gezin.

  Bedankt voor jullie warmte, geduld en luisterend oor.

  "Esmeralda Hoogenboom"

 • Vanmiddag een hele mooie casting gehad op stal met mijn paard Feikje. Dit was een bijzondere ervaring! Doordat er met veel rust, geduld en liefde werd gewerkt is het helemaal goed gekomen.

  Dames nogmaals bedankt! Ik kijk nu al uit naar het eindresultaat!

  "Brenda Schouten"

 • Al meerdere malen zo liefdevol ontvangen door het team van Bodycasting Nederland.

  Iedere keer worden we weer verrast door hun mooie werk dat met veel passie en liefde is gemaakt. De hand- en voetbeeldjes van de kinderen en afdrukken van mijn zwangere buik hebben een prominent plekje in huis gekregen. Als je op zoek bent naar een mooie, blijvende herinnering voor of aan welke gelegenheid dan ook, dan raad ik zeker aan om contact op te nemen met dit prachtige bedrijf.

  "Denise van der Ploeg-Breedijk"

 • Wat was het leuk en fijn! En wat een prachtig mooi pand, met daarin prachtige body castings.

  We werden hartelijk ontvangen met een kop koffie. Alles werd stap voor stap doorgenomen, van de kleur tot materiaal keus, de pose en hoe het in zijn werk gaat. Mijn dochtertje van bijna 2 vermaakte zich prima en werd op haar gemak gesteld.

  We zijn ontzettend nieuwsgierig naar het resultaat! We hebben er volop vertrouwen in dat het een pronkstuk word. Heel erg bedankt en tot snel!

  "Titia Beijmers"

 • Voor Vaderdag heb ik in het verleden al eens een handje van onze dochter laten maken, onwijs gaaf geworden! Vorige week donderdag kregen wij het nieuws dat onze hond helaas ongeneselijk ziek was en dat wij onze hond vrijdag moesten laten inslapen. Ik heb direct gebeld (niet geschoten is altijd mis) en zonder twijfel mocht ik vrijdag ochtend gelijk met onze hond langskomen voor een geweldige casting! Wat ben ik dankbaar dat dit allemaal zo snel kon. Ik weet zeker dat hij prachtig gaat worden.

  Bedankt lieve meiden voor alles!

  "Laura Kooijman"

 • Dit jaar gaf ik mijn opa en grote vriend voor zijn 86e verjaardag een handbeeld van ons beiden cadeau. Een tastbaar aandenken voor onze bijzondere en unieke band. Onderweg gezellige en waardevolle autogesprekken en een warm ontvangst en liefdevolle begeleiding door het team van Body Casting Nederland.  Opa genoot met volle teugen van alle aandacht van de dames van het team. Afgelopen week konden we het eindresultaat ophalen. 

  Oprecht bedankt voor de fijne momenten met jullie en het geweldige eindresultaat!

  "Joyce Sanders"

 • Lieve mensen van Bodycasting Nederland..

  Wat is het een prachtig handbeeld geworden!! Wat een details! Het is bijna levensecht..

  Jeetje wat hebben jullie hard gewerkt! Ik ben er helemaal stil van en kan er wel naar blijven kijken.. Onwijs bedankt! 

  "Denise van der Kolk"

 • Vandaag een handbeeld mogen afdrukken bij Bodycasting Nederland. Wat een geweldige service! Heel persoonlijk en professioneel.

  Er werd rustig de tijd genomen om tot de beste positie te komen en alles werd duidelijk uitgelegd. Er was alle ruimte om keuzes te maken en daarmee zijn we tot onze unieke samenstelling gekomen.

  We zijn heel erg benieuwd naar het eindresultaat maar we hebben er alle vertrouwen in dat het prachtig zal worden! Nogmaals heel erg bedankt..

  "Birgit Hoogenberk"

 • Vandaag hebben wij thuis een bodycasting laten doen. Morris is 9 maanden en heeft de ziekte SMARD. Wij hebben daarom een afdruk laten maken van zijn handjes en voetjes. Zo hebben wij voor altijd een mooie herinnering aan ons kleine mannetje.

  Janny kwam bij ons thuis en ze nam alle tijd die nodig was om alle wensen door te bespreken. Dat was fijn!

  Over ongeveer 8 weken mogen we het resultaat gaan zien. We vinden het erg spannend en zijn erg benieuwd!

  "Marieke Mulders Hermsen"