Bewerkingen

Er zijn vele bewerkingen mogelijk om je beeld te personaliseren. Het begint al bij de materiaalkeuze van het afgietsel. Onze beelden vervaardigen we standaard in onze exclusieve hars. Onze keuze is hierop gevallen omdat het een zeer stevig, stootvast en praktisch onbreekbaar eindproduct oplevert. De hars kunnen we zelfs zo behandelen dat het beeld uiteindelijk ook buiten geplaatst kan worden. Naast onze hars kan er ook gekozen worden voor een opgieting in epoxy, aluminiumcement, oxidecement, gietsteen of echt brons.

 
 

Basis bewerkingen en meer

Kleuringen

De meeste harsen, epoxy of gietsteen is in de basis wit/grijs. Dit kun je natuurlijk zo laten, maar je kunt er ook voor kiezen om je beeld een kleuring te geven. Hiermee kun je het beeld die unieke uitstraling geven die je voor ogen hebt. We hebben een ruime keuze uit kleuringen en patina’s (verouderingstechnieken). Brons, zilver, maar ook champagne of roomwit, alle kleuren zijn mogelijk. Tevens kunnen we een gedetailleerde beschildering (bijv. een tatoeage) laten aanbrengen. Onze kleuringen zijn van hoge kwaliteit, uitvoerig getest en milieuvriendelijk. We werken sinds 2017 met een verbeterd en uitgebreid assortiment kleuringen, materialen en sealers voor onze binnen en buitenbeelden. Onze beelden behouden hun kleur voor minimaal 35 jaar. 

Oneffenheden of littekens

Een litteken, ongewenst pukkeltje, maar ook cellulitis kun je als storend ervaren. Soms weerhoudt dit mensen ervan om een beeld te laten maken. Dat is echt niet nodig. Wij kunnen eventuele oneffenheden gewoon voor je wegwerken. Er zal dan een Soft Tone bewerking worden toegepast waarbij de afdruk een zachtere uitstraling krijgt. Dit kan in heel veel gradaties, van kleine plekjes bijwerken tot het gehele beeld ultra glad maken. Het ligt er maar net aan welke uitstraling jij aan het beeld wilt geven.

Exclusieve Bodycasting Beelden

Voetplaat, Zuil of Muurbevestiging

Natuurlijk wil je ook jouw beeld op de mooiste manier uit laten komen. Het is fijn als je tevoren een duidelijk beeld hebt waar je het kunstwerk wilt plaatsen. Is er ruimte op een dressoir, wil je het op een vrije plaats op de grond, of juist bevestigen aan de muur. De meest voorkomende bevestigingsmethode is een muurbevestiging. De Bodycasting Studio biedt daarnaast ook verschillende sokkels en zuilen aan. Van oud hout, een meerpaal tot een hardstenen sokkel, wij zijn altijd op zoek naar de mooiste stukken.

Brons Opgieten

Je beeld laten opgieten in echt brons? Dat is geen enkel probleem. Wij maken het beeld (het afgietsel van jouw lichaam), we bewerken het naar jouw wensen en als jij geheel tevreden bent gaan we ervoor zorgen dat het opgegoten gaat worden in brons. Een bronzen beeld heeft een andere lading en dimensie, het is klassiek en heeft een eeuwigheidswaarde. Een opgieting in brons is een ander proces, we vragen dan ook om dit te melden als je een afspraak maakt. Een bronzen opgieting is een extra stap in het proces. Leveringstijden en prijzen gaan dan ook altijd in overleg.

Ieder materiaal heeft een eigen uitstraling. Het is maar net waar jij voor valt. Natuurlijk denken we heel graag mee in het vervaardigen van jouw kunstwerk op maat. 

 

Volg ons

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in »

fotogalerij

Bekijk onze beelden

werkwijze

Wat kun je verwachten

bodycasting

Hoe doen we dat

over ons

Wie kom je tegen

Reviews

Onder de indruk! Met passie, liefde en professionaliteit brengen ze een persoonlijk kunstwerk tot leven.  Zo ook bij ons, onze handen. De kinderen en ik hadden direct bij binnenkomst een warm gevoel.

Vanaf de voorbereiding tot aan het eindresultaat was het leuk, spannend en voor mij persoonlijk diepgaand. Het resultaat verbluffend!

"Danielle Donders"


Het laten maken van ons handenbeeld was een hele aangename ervaring!

Ze nemen alle tijd voor jou en zeker voor de kindjes.

We werden hartelijk ontvangen en er was hele fijne Valentijnssfeer. Jullie doen het geweldig! 

"Lynn van Erdewijk"


Vandaag ons mooie kunstwerk opgehaald bij de lieve leuke meiden!

We zijn bijzonder prettig geholpen en kunnen alleen maar positief over alles zijn! Goede communicatie, prettig contact, hele snelle service en prachtig afgeleverd werk!

Top meiden, dank jullie wel!

"Diana Overeijnder-de Clerck"


© 2011 Bodycasting Studio Nederland | Realisatie Kjoew!