Borstafdruk als aandenken bij een borstamputatie

 

Omdat vereeuwigen nu nog kan...

Het is heel ingrijpend als je als vrouw geconfronteerd wordt met borstkanker en een borstamputatie moet ondergaan. Veel vrouwen zoeken naar een symbolische manier om van hun borst(en) afscheid te nemen. Dit is mogelijk met een borstafdruk (een gedetailleerd borstbeeld). Daarnaast biedt een borstbeeld een tastbare herinnering voor later.

Het maken van een borstbeeld is een bijzonder (en emotioneel) ritueel waarbij een afdruk wordt gemaakt van de borsten. Deze afdruk of mal vormt de basis voor het beeld. Dit kun je geheel stylen naar je persoonlijke wens. Er wordt in onze atelier bij deze casting altijd extra tijd ingepland. Zo is er voldoende ruimte om op geheel eigen wijze de casting vorm te geven. Het is bijvoorbeeld geen enkel probleem als de partner helpt met het maken van de mal. Van te voren nemen we je wensen qua pose en bewerking van het beeld uitgebreid door. Zo kun je kiezen uit verschillende materialen om de mal op te vullen (denk aan hars, gips, zand, cement, ijzerpigmenten, brons, etc). Samen met je gekozen pose en bewerking (bijv. een kleuring) zorgt dit voor een uniek en blijvend beeld.

We begrijpen dat er soms niet veel tijd meer is om nog iets te plannen. Daarom proberen we onze agenda af te stemmen op die van jou bij het plannen van een afspraak.  Mocht je vragen hebben over deze casting, stuur dan vrijblijvend een email naar info@bodycasting.nl

Charlotte, "Op deze manier was het zo goed om te doen"

Charlotte is 25 jaar en werkt in een ziekenhuis in Amsterdam op de afdeling Chirurgie. Als je Charlotte ziet, dan zie je een vlotte jonge vrouw, een dame met pit. Je zou niet verwachten dat ze al sinds haar puberteit weet dat ze mogelijk draagster is van een erfelijke vorm van borstkanker en een drastisch besluit heeft genomen. Ze wil andere borsten, maar dan wel zo natuurlijk mogelijk.

Afscheid van je borsten...

Charlotte heeft een beeld laten maken van haar borsten in onze Studio.  In een groot interview vertelt ze uitgebreid over haar ervaring

"Ik had het voor me gezien, ik dacht dat het afscheid anders zou zijn, een rouwproces, paniek en emotioneel. Maar ineens was de operatie een week vervroegd en kon ik in één keer, in plaats van alles overdenken, het hele proces ingaan. Ik voelde mij heel sterk. We gaan het doen, we gaan! Alles was al ingepakt. Dus hop in de avond met de auto naar Reeuwijk voor mijn borstenbeeld.  In de auto was ik nog mensen aan het Appen, morgen gaat het gebeuren...  En toen was ik in de Studio. Een last viel van mijn schouders. Het voelde als een meidenavond, het was gezellig, de focus lag op iets anders. Er was geen stress meer, ik moest me overgeven, werd ingesmeerd, iedereen was lief voor me en het was goed...". (tekst BCS, foto credits voor fotografe Merlijn Doomernik)

 

Marike, een jonge vrouw met borstkanker met een missie

In september 2013, drie dagen voor haar 26ste verjaardag kreeg Marike te horen dat zij borstkanker had. Voordat zij haar rechterborst moest laten amputeren heeft zij een borstbeeld laten maken in onze Studio. Natuurlijk is dit alles een emotioneel proces geweest voor Marike, maar we zijn dankbaar voor haar openhartigheid.

 

Marike is inmiddels haar eigen blog begonnen waarin ze graag haar verhaal en ervaringen wil delen. Zoals Marike ooit zelf vertelde "Als ik dan toch zoiets naars moet meemaken, dan doe ik er liever iets goeds mee”.

Het proces is misschien nog belangrijker als het eindresultaat

Wij doen er in onze atelier alles aan om het maken van de borstbeeld zo fijn mogelijk te laten verlopen. Bij deze casting is het juist zo belangrijk dat je als vrouw zelf vorm kunt geven aan dit afscheid.

Petra Flach (eigenaresse Bodycasting Nederland), “Het grijpt me altijd weer aan als vrouwen een borst verliezen. Bij het maken van de mal is er (vaak) nog een ongeschonden lichaam. Ik mag onderdeel zijn van een heel intiem stukje afscheid en rouw. Als het borstbeeld later wordt opgehaald zie ik soms verdriet om wat niet meer is, maar bovenal ook blijdschap omdat er een blijvend en tastbaar beeld is gecreëerd. Bodycasting is een oud ambacht maar nog steeds redelijk onbekend, ik moet het vaak uitleggen. Er zijn nog te veel vrouwen die een borst verliezen, niet van de mogelijkheid op de hoogte.  Middels diverse media proberen we altijd aandacht te vragen voor deze bijzondere vorm van lichaamskunst. Zo worden steeds meer vrouwen bereikt. Het is natuurlijk altijd een persoonlijke keuze of je uiteindelijk een borstbeeld wilt laten maken of niet. Het feit dat je er over na kunt denken, de mogelijkheid in overweging kunt nemen…. dat is het doel. Het zou al volstaan als ik niet meer zou horen, “had ik dit toen maar geweten….”

Volg ons

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in »

over ons

Wie kom je tegen

werkwijze

Wat kun je verwachten

fotogalerij

Bekijk onze beelden

webshop

Bezoek onze online winkel

galerie & atelier

Waar vind je ons?

Reviews

 • Vanmiddag een hele mooie casting gehad op stal met mijn paard Feikje. Dit was een bijzondere ervaring! Doordat er met veel rust, geduld en liefde werd gewerkt is het helemaal goed gekomen.

  Dames nogmaals bedankt! Ik kijk nu al uit naar het eindresultaat!

  "Brenda Schouten"

 • Lieve mensen van bodycasting,

  Wat een prachtig beeld hebben jullie voor ons gemaakt, wat een enorm waardevol bezit is dit voor ons gezin.

  Bedankt voor jullie warmte, geduld en luisterend oor.

  "Esmeralda Hoogenboom"

 • Wat was het leuk en fijn! En wat een prachtig mooi pand, met daarin prachtige body castings.

  We werden hartelijk ontvangen met een kop koffie. Alles werd stap voor stap doorgenomen, van de kleur tot materiaal keus, de pose en hoe het in zijn werk gaat. Mijn dochtertje van bijna 2 vermaakte zich prima en werd op haar gemak gesteld.

  We zijn ontzettend nieuwsgierig naar het resultaat! We hebben er volop vertrouwen in dat het een pronkstuk word. Heel erg bedankt en tot snel!

  "Titia Beijmers"

 • Dit jaar gaf ik mijn opa en grote vriend voor zijn 86e verjaardag een handbeeld van ons beiden cadeau. Een tastbaar aandenken voor onze bijzondere en unieke band. Onderweg gezellige en waardevolle autogesprekken en een warm ontvangst en liefdevolle begeleiding door het team van Body Casting Nederland.  Opa genoot met volle teugen van alle aandacht van de dames van het team. Afgelopen week konden we het eindresultaat ophalen. 

  Oprecht bedankt voor de fijne momenten met jullie en het geweldige eindresultaat!

  "Joyce Sanders"