Beeld van het lichaam bij borstkanker

Als je gefronteerd wordt met borstkanker en je moet een borstamputatie of borstbesparende operatie ondergaan, dan is dat een enorm aangrijpend moment in je leven. Je neemt afscheid van je borsten. Veel vrouwen zoeken naar manieren om de herinnering aan hun borsten levendig te houden. Een levensecht beeld, op ware grootte, van de borsten of van het lichaam vormt voor veel vrouwen (en hun partners) een tastbare en dierbare herinnering.

Bekijk onze fotogalerij met lichaamsbeelden bij borstkanker

Torso met Kracht

Omdat alles gaat veranderen...

Borst vooruit

Omdat je trots bent...

Sterk en Mooi

Omdat je jezelf mag laten zien!

Details voor altijd

Voor als je iedere huidlijn wilt behouden

Torso Medium

Je lichaam voor altijd in beeld...

Borstbeeld Gemetalliseerd

Ik mag er zijn... dit ben ik!

Details in emotie

Jouw emotie, jouw kunstwerk!

Voor eeuwig

Omdat je nog geen afscheid kunt nemen...

Speciaal en emotioneel moment

Je bent trots op je lichaam en dat mag je uitstralen, ook al zal je lichaam binnenkort veranderen. Wij zijn van mening dat je altijd mag laten zien wie je bent en hoe je eruit ziet. Ieder lichaam is mooi op haar eigen manier. Wij helpen je met liefde om jouw lichaam en borsten op de door jou gewenste wijze vast te leggen. Het maken van een beeld van het lichaam en van de borsten is een bijzonder en ook emotioneel proces. Dat realiseren wij ons heel goed. Je weet immers waarom je het beeld wilt laten maken en wanneer je afscheid gaat nemen van je borsten.

In beginsel maken we tijdens de casting afspraak een mal van het lichaam. Deze afdruk vormt de basis voor het uiteindelijke beeld die in de daaropvolgende weken volledig naar wens wordt vormgegeven. Deze bodycasting afspraak plannen we altijd wat ruimer in zodat er meer dan genoeg tijd is om alles met je door te nemen, om jou je verhaal te laten doen, naar je te luisteren en om je comfortabel door het proces te leiden. We nemen je wensen qua compositie, pose en bewerking uitgebreid door. Uiteraard adviseren wij je ook over materiaalgebruik en de wijze van plaatsen en bevestigen.

 

 

3D printer

Het komt ook voor dat mensen een 3D beeldje voor ogen hebben, een beeldje van ca. 15-20cm groot. Deze beeldjes komen tot stand met behulp van een 3D printer. Deze specifieke techniek heeft geen directe relatie met bodycasting. In beginsel wordt bij bodycasting een afgietsel gemaakt van het lichaam. Daardoor ontstaat een beeld op ware grootte, voorzien van alle benodigde stevigheid en detail. 3D geprinte beeldjes worden op dit moment niet aangeboden bij Bodycasting Nederland.

Bodycasting - nu het nog kan...

Een prachtig aandenken aan jouw lichaam, jouw borsten. Wij durven met zekerheid te zeggen... "je bent bij ons in goede handen voor jouw eigen unieke kunstwerk". Het team vrouwelijke bodycasters van Bodycasting Nederland én kunstenares Petra Flach werken samen om om een beeld van jouw lichaam te vervaardigen. Zodra we een casting afspraak maken dan wijzen we een bodycaster aan die zich gaat inleven in jouw verhaal. We begrijpen heel goed dat een casting spannend kan zijn. Maar geloof ons, er is niets om onzeker over te zijn. Wie jou ook begeleidt, je kunt alles bespreken en je bent in de beste en meest veilige handen. Samen met jou onderzoeken wij hoe jouw ideale beeld eruit moet komen te zien. Door te kiezen voor een gewenste houding, een passende bewerking en voetplaat of zuil, kun je jouw eigen beeld een unieke uitstraling geven. 

Afhankelijk van jouw wensen qua type beeld en compositie kan het ook zijn dat Petra Flach jou zelf gaat begeleiden bij de creatie van jouw persoonlijke kunstwerk. Met meer dan 15 jaar ervaring is zij dé expert als het gaat om bodycasting kunstwerken. Lichaamsbeelden van Petra Flach staan bekend om hun high detail weergaven en exclusieve finishes. Ieder huidlijntje is te zien, geen deukjes, geen bobbeltjes en geen vervormingen. Pas als je weet waar je op moet letten, dan zie je ook het verschil én de hand van een echte kunstenaar. Bij een kunstwerk dat eenmalig een reflectie van jezelf moet zijn, ga je uiteindelijk ook voor het beste. Om je een idee te geven, kun je  hier een selectie vinden van haar eigen werk. Mogelijk inspireert het jou in de keuze voor jouw beeld.

We helpen je dus graag verder om je unieke beeld te realiseren. Dit kan al direct tijdens de eerste castingafspraak, maar het is ook prima om eerst een oriënterend gesprek in te plannen.

 

 

 

Volg ons

over ons

Wie kom je tegen

werkwijze

Wat kun je verwachten

fotogalerij

Bekijk onze beelden

webshop

Bezoek onze online winkel

galerie & atelier

Waar vind je ons?

Reviews

 • Al meerdere malen zo liefdevol ontvangen door het team van Bodycasting Nederland.

  Iedere keer worden we weer verrast door hun mooie werk dat met veel passie en liefde is gemaakt. De hand- en voetbeeldjes van de kinderen en afdrukken van mijn zwangere buik hebben een prominent plekje in huis gekregen. Als je op zoek bent naar een mooie, blijvende herinnering voor of aan welke gelegenheid dan ook, dan raad ik zeker aan om contact op te nemen met dit prachtige bedrijf.

  "Denise van der Ploeg-Breedijk"

 • Vandaag hebben wij thuis een bodycasting laten doen. Morris is 9 maanden en heeft de ziekte SMARD. Wij hebben daarom een afdruk laten maken van zijn handjes en voetjes. Zo hebben wij voor altijd een mooie herinnering aan ons kleine mannetje.

  Janny kwam bij ons thuis en ze nam alle tijd die nodig was om alle wensen door te bespreken. Dat was fijn!

  Over ongeveer 8 weken mogen we het resultaat gaan zien. We vinden het erg spannend en zijn erg benieuwd!

  "Marieke Mulders Hermsen"

 • Lieve mensen van Bodycasting Nederland..

  Wat is het een prachtig handbeeld geworden!! Wat een details! Het is bijna levensecht..

  Jeetje wat hebben jullie hard gewerkt! Ik ben er helemaal stil van en kan er wel naar blijven kijken.. Onwijs bedankt! 

  "Denise van der Kolk"

 • Dit jaar gaf ik mijn opa en grote vriend voor zijn 86e verjaardag een handbeeld van ons beiden cadeau. Een tastbaar aandenken voor onze bijzondere en unieke band. Onderweg gezellige en waardevolle autogesprekken en een warm ontvangst en liefdevolle begeleiding door het team van Body Casting Nederland.  Opa genoot met volle teugen van alle aandacht van de dames van het team. Afgelopen week konden we het eindresultaat ophalen. 

  Oprecht bedankt voor de fijne momenten met jullie en het geweldige eindresultaat!

  "Joyce Sanders"

 • Vanmiddag een hele mooie casting gehad op stal met mijn paard Feikje. Dit was een bijzondere ervaring! Doordat er met veel rust, geduld en liefde werd gewerkt is het helemaal goed gekomen.

  Dames nogmaals bedankt! Ik kijk nu al uit naar het eindresultaat!

  "Brenda Schouten"

 • Vandaag een handbeeld mogen afdrukken bij Bodycasting Nederland. Wat een geweldige service! Heel persoonlijk en professioneel.

  Er werd rustig de tijd genomen om tot de beste positie te komen en alles werd duidelijk uitgelegd. Er was alle ruimte om keuzes te maken en daarmee zijn we tot onze unieke samenstelling gekomen.

  We zijn heel erg benieuwd naar het eindresultaat maar we hebben er alle vertrouwen in dat het prachtig zal worden! Nogmaals heel erg bedankt..

  "Birgit Hoogenberk"

 • Wat was het leuk en fijn! En wat een prachtig mooi pand, met daarin prachtige body castings.

  We werden hartelijk ontvangen met een kop koffie. Alles werd stap voor stap doorgenomen, van de kleur tot materiaal keus, de pose en hoe het in zijn werk gaat. Mijn dochtertje van bijna 2 vermaakte zich prima en werd op haar gemak gesteld.

  We zijn ontzettend nieuwsgierig naar het resultaat! We hebben er volop vertrouwen in dat het een pronkstuk word. Heel erg bedankt en tot snel!

  "Titia Beijmers"

 • Voor Vaderdag heb ik in het verleden al eens een handje van onze dochter laten maken, onwijs gaaf geworden! Vorige week donderdag kregen wij het nieuws dat onze hond helaas ongeneselijk ziek was en dat wij onze hond vrijdag moesten laten inslapen. Ik heb direct gebeld (niet geschoten is altijd mis) en zonder twijfel mocht ik vrijdag ochtend gelijk met onze hond langskomen voor een geweldige casting! Wat ben ik dankbaar dat dit allemaal zo snel kon. Ik weet zeker dat hij prachtig gaat worden.

  Bedankt lieve meiden voor alles!

  "Laura Kooijman"

 • Lieve mensen van bodycasting,

  Wat een prachtig beeld hebben jullie voor ons gemaakt, wat een enorm waardevol bezit is dit voor ons gezin.

  Bedankt voor jullie warmte, geduld en luisterend oor.

  "Esmeralda Hoogenboom"