Media

Reality Serie - Lief & Lijf in Beeld

Ons mooie bedrijf, ons werk, de beelden en verhalen van mensen die we mogen ontmoeten... het inspireert mensen. We horen dit dagelijks. Hoe mooi zou het zijn als iedereen kan meegenieten van deze verhalen? En wat is er nu beter om dat vast te leggen op video? Om die reden hebben wij onze eigen reality serie ontwikkeld met de alleszeggende titel "Lief & Lijf in Beeld". Een reality dus... een format waarin we je meenemen in het hart van ons bedrijf en je rechtstreeks laten zien wie we zijn, wat we doen, wat voor beelden we maken, maar ook welke verhalen we meemaken. Een serie met een veel humor, maar ook met de nodige tranen. Bodycasting is werken met emotie. Heb je altijd al eens kijkje achter de schermen willen krijgen bij ons dynamische bedrijf? Geen dag is bij ons hetzelfde. Bekijk hier alle afleveringen.
 

Stuk TV - Standbeeld van Thomas

In oktober 2020 heeft Petra Flach de laatste droomopdracht van Thomas van der Vlugt van StukTV werkelijkheid gemaakt. Thomas wilde graag vereeuwigd worden in de vorm van een standbeeld. In een krappe week tijd heeft Petra samen met haar team van Bodycasting Nederland deze droom werkelijkheid gemaakt. De onthulling vond op geheel ludieke wijze plaats op het Museumplein in Amsterdam. De reactie van Thomas op zijn beeld zegt alles.. we zijn er zelf stiekem ook wel bijzonder trots op.

SBS6 Shownieuws

In mei 2018 is Shownieuws te gast in onze Studio. Kunstenares en eigenaresse Petra Flach ontvangt presentator Marius Looijmans en weet hem op een ontspannen wijze meer te vertellen over Bodycasting. Ze krijgt hem zelfs zover om een Bodycasting zelf te ervaren.

Zo maakt ze een mooi torsobeeld dat kort na de opnames wordt onthuld in de Studio van Shownieuws. 

 

Andre Hazes: Ik haal alles uit het leven

 

Monique en haar hond Dunya hebben een onafscheidelijke en onvoorwaardelijke band. Vriendin Amalia heeft daarom besloten om Monique te verrassen met een pootafdruk (een high Five handbeeld) met haar geliefde Dunya. 

De casting was net op tijd, kort na het maken van het beeld (op de dag van de officiële uitzending) is Dunya overleden. Monique is daarom extra dankbaar dat dit beeld nog op tijd is gemaakt.

 

 

 

NRC

Charlotte is 25 jaar en werkt in een ziekenhuis in Amsterdam op de afdeling Chirurgie. Als je Charlotte ziet, dan zie je een vlotte jonge vrouw, een dame met pit. Je zou niet verwachten dat ze al sinds haar puberteit weet dat ze mogelijk draagster is van een erfelijke vorm van borstkanker en een drastisch besluit heeft genomen. Ze wil andere borsten, maar dan wel zo natuurlijk mogelijk.

Afscheid van je borsten...

Charlotte heeft een beeld laten maken van haar borsten in onze Studio.  In een groot interview verteld ze uitgebreid over haar ervaring;

"Ik had het voor me gezien, ik dacht dat het afscheid anders zou zijn, een rouwproces, paniek en emotioneel. Maar ineens was de operatie een week vervroegd en kon ik in één keer, in plaats van alles overdenken, het hele proces ingaan. Ik voelde mij heel sterk. We gaan het doen, we gaan! Alles was al ingepakt. Dus hop in de avond met de auto naar Reeuwijk voor mijn borstenbeeld.  In de auto was ik nog mensen aan het Appen, morgen gaat het gebeuren...  En toen was ik in de Studio. Een last viel van mijn schouders. Het voelde als een meidenavond, het was gezellig, de focus lag op iets anders. Er was geen stress meer, ik moest me overgeven, werd ingesmeerd, iedereen was lief voor me en het was goed...". . (tekst BCS, foto credits voor fotografe Merlijn Doomernik)

 

Spieren voor Spieren

In februari en maart 2017 hebben we vele topsporters en kinderen met een spierziekte mogen casten voor Stichting Spieren voor Spieren. Een prachtig project met als doel om 40 unieke veilingobjecten te kunnen aanbieden op het Spieren voor Spieren Gala. De beelden van sporter en kind symboliseren verbondenheid en kracht. De kinderen hebben vooral onze harten gestolen, wat een doorzettingsvermogen hebben zij! Wil je meer weten over dit project of wil je zelf in actie komen? Bekijk onze Speciale Spieren voor Spieren Pagina hier

AD Spieren voor Spieren

Eind Maart 2017 halen we de Landelijke krant met ons mooie project voor Spieren voor Spieren. Ons doel om €60.000 op te halen voor Stichting Spieren voor Spieren wekt toch interesse. We werken in de maanden februari en maart keihard aan dit prachtige project om 40 unieke veilingobjecten te kunnen aanbieden op het Spieren voor Spieren Gala. De beelden van sporter en kind symboliseren verbondenheid en kracht. De kinderen hebben vooral onze harten gestolen, wat een doorzettingsvermogen hebben zij! Wil je meer weten over dit mooie project of wil je zelf in actie komen? Bekijk onze Speciale Spieren voor Spieren Pagina hier

STUK TV

In oktober 2016 hebben we voor de jongens van STUK TV een bodycasting torso mogen maken. Stuk TV is een online You Tube platform, het maakt wekelijks te gekke programma’s en heeft een grote groep jonge volgers. Voor deze speciale uitzending mochten we Stefan casten. Dit maal was het de opdracht voor de heren om illegaal een museum (Kröller Müller) binnen te komen en een eigen beeld te plaatsen. We hebben met veel plezier meegewerkt aan dit ondeugende project en… zijn fan geworden van Stuk TV!

Geef Mij Je Angst

In 2014 mochten we acht beelden maken voor het RTL4 Programma “Geef Mij Je Angst”. In dit programma helpt Irene Moors met haar team iedere aflevering iemand met een dwangstoornis of angst die zijn of haar leven beheerst.  Aan het eind van iedere aflevering ontving de deelnemer een beeld dat is vervaardigd in onze Studio.

Een beeld van kracht, doorzettingsvermogen en houvast. Een positieve afsluiting van iedere aflevering.

 

 

Uneven

In samenwerking met Lonneke van Leth heeft onze Studio een aantal ruwe gipsbeelden mogen vervaardigen voor het jaarlijks terugkerende Uneven.
Een ruw Gipsbeeld is een low detail versie van een verfijnd Bodycasting beeld. In 2012 waren zes ruwe beelden een prachtige aanvulling voor de dansvoorstelling over Kunstenaar Yves Klein.

Algemeen Dagblad, juli 2014

In juli 2014 stonden we in het Algemeen Dagblad voor Jonge vrouwen met Borstkanker. We voelen ons door ons werk altijd erg betrokken bij onze klanten die we in korte tijd erg goed leren kennen. Samen met Marike van Jong en Borstkanker Blog hebben we mogen vertellen over het maken van een borstbeeld voor een borstamputatie. Het genereren van aandacht voor Stichting amazones (Platvorm voor vrouwen met borstkanker) en het maken van een tastbaar beeld waren belangrijke onderwerpen.

Blad B

In de editie van Blad B (2014/2015) werden een “pareltje” genoemd. Dat vinden we natuurlijk altijd leuk! Jonge vrouwen met borstkanker kunnen in dit Blad veel tips, verhalen en achtergrondinformatie krijgen over het leven (voor, tijdens en na) met borstkanker. We kregen de mogelijkheid om iets te vertellen over ons bijzondere werk.

Volg ons

over ons

Wie kom je tegen

werkwijze

Wat kun je verwachten

fotogalerij

Bekijk onze beelden

webshop

Bezoek onze online winkel

galerie & atelier

Waar vind je ons?

Reviews

 • Lieve mensen van bodycasting,

  Wat een prachtig beeld hebben jullie voor ons gemaakt, wat een enorm waardevol bezit is dit voor ons gezin.

  Bedankt voor jullie warmte, geduld en luisterend oor.

  "Esmeralda Hoogenboom"

 • Lieve mensen van Bodycasting Nederland..

  Wat is het een prachtig handbeeld geworden!! Wat een details! Het is bijna levensecht..

  Jeetje wat hebben jullie hard gewerkt! Ik ben er helemaal stil van en kan er wel naar blijven kijken.. Onwijs bedankt! 

  "Denise van der Kolk"

 • Wat was het leuk en fijn! En wat een prachtig mooi pand, met daarin prachtige body castings.

  We werden hartelijk ontvangen met een kop koffie. Alles werd stap voor stap doorgenomen, van de kleur tot materiaal keus, de pose en hoe het in zijn werk gaat. Mijn dochtertje van bijna 2 vermaakte zich prima en werd op haar gemak gesteld.

  We zijn ontzettend nieuwsgierig naar het resultaat! We hebben er volop vertrouwen in dat het een pronkstuk word. Heel erg bedankt en tot snel!

  "Titia Beijmers"

 • Vandaag hebben wij thuis een bodycasting laten doen. Morris is 9 maanden en heeft de ziekte SMARD. Wij hebben daarom een afdruk laten maken van zijn handjes en voetjes. Zo hebben wij voor altijd een mooie herinnering aan ons kleine mannetje.

  Janny kwam bij ons thuis en ze nam alle tijd die nodig was om alle wensen door te bespreken. Dat was fijn!

  Over ongeveer 8 weken mogen we het resultaat gaan zien. We vinden het erg spannend en zijn erg benieuwd!

  "Marieke Mulders Hermsen"

 • Vanmiddag een hele mooie casting gehad op stal met mijn paard Feikje. Dit was een bijzondere ervaring! Doordat er met veel rust, geduld en liefde werd gewerkt is het helemaal goed gekomen.

  Dames nogmaals bedankt! Ik kijk nu al uit naar het eindresultaat!

  "Brenda Schouten"

 • Voor Vaderdag heb ik in het verleden al eens een handje van onze dochter laten maken, onwijs gaaf geworden! Vorige week donderdag kregen wij het nieuws dat onze hond helaas ongeneselijk ziek was en dat wij onze hond vrijdag moesten laten inslapen. Ik heb direct gebeld (niet geschoten is altijd mis) en zonder twijfel mocht ik vrijdag ochtend gelijk met onze hond langskomen voor een geweldige casting! Wat ben ik dankbaar dat dit allemaal zo snel kon. Ik weet zeker dat hij prachtig gaat worden.

  Bedankt lieve meiden voor alles!

  "Laura Kooijman"

 • Al meerdere malen zo liefdevol ontvangen door het team van Bodycasting Nederland.

  Iedere keer worden we weer verrast door hun mooie werk dat met veel passie en liefde is gemaakt. De hand- en voetbeeldjes van de kinderen en afdrukken van mijn zwangere buik hebben een prominent plekje in huis gekregen. Als je op zoek bent naar een mooie, blijvende herinnering voor of aan welke gelegenheid dan ook, dan raad ik zeker aan om contact op te nemen met dit prachtige bedrijf.

  "Denise van der Ploeg-Breedijk"

 • Vandaag een handbeeld mogen afdrukken bij Bodycasting Nederland. Wat een geweldige service! Heel persoonlijk en professioneel.

  Er werd rustig de tijd genomen om tot de beste positie te komen en alles werd duidelijk uitgelegd. Er was alle ruimte om keuzes te maken en daarmee zijn we tot onze unieke samenstelling gekomen.

  We zijn heel erg benieuwd naar het eindresultaat maar we hebben er alle vertrouwen in dat het prachtig zal worden! Nogmaals heel erg bedankt..

  "Birgit Hoogenberk"

 • Dit jaar gaf ik mijn opa en grote vriend voor zijn 86e verjaardag een handbeeld van ons beiden cadeau. Een tastbaar aandenken voor onze bijzondere en unieke band. Onderweg gezellige en waardevolle autogesprekken en een warm ontvangst en liefdevolle begeleiding door het team van Body Casting Nederland.  Opa genoot met volle teugen van alle aandacht van de dames van het team. Afgelopen week konden we het eindresultaat ophalen. 

  Oprecht bedankt voor de fijne momenten met jullie en het geweldige eindresultaat!

  "Joyce Sanders"