Bodycasting of een 3D Gipsafdruk

Bodycasting Nederland is gespecialiseerd in lichaamskunst. We kunnen je alles vertellen over deze bijzondere kunstvorm en de verschillen die je tegen kunt komen. Eén belangrijk advies staat vast, laat je goed informeren, ga niet te snel overstag bij een amateur. Een levenskunstwerk kun je vaak maar één keer maken. Laat je kunstwerk daarom altijd maken door een professional. Helaas horen wij te vaak "Hadden we maar.... nu kan het niet meer over...." 

 

Bodycasting Beeld

Bij bodycasting maken we een mal van het lichaam. Deze mal bevat alle details van het lichaam, je krijgt als het ware een 3D lichaamskopie op ware grootte. Onze bodycasting beelden vervaardigen we met onze speciaal geselecteerde materialen, we gebruiken hierbij absoluut geen gips! We hebben na veelvuldig testen en jarenlange ervaring gekozen om met een select assortiment te werken. Zo kun je o.a. kiezen uit een beeld van acrylhars, epoxy, aluminiumcement, oxidecement of gietsteen. We kunnen de mallen op verschillende manieren vullen. Zo vervaardigen we een beeld dat de uitstraling heeft van brons, gips of steen. Onze bodycasting beelden zijn oersterk, stoot- en krasvast en bevatten een extreem hoge mate van detail.

Hoe passen we bodycasting toe?

We maken een mal van het lichaam, hiervoor gebruiken we een huidvriendelijke gel, rubber of siliconen (afhankelijk van het gewenste beeld). Deze binnenste laag van de mal legt alle details van het lichaam vast. Deze mal wordt opgevuld met onze harsen, gietsteen of cement. Na het drogingsproces kunnen we het beeld uit de mal halen. De mal zelf gooien we weg en is dus slechts voor eenmalig gebruik (op aanvraag zijn meerdere beelden of een exemplaar in brons mogelijk). Zo verschijnt uit de mal jouw unieke 3D lichaamskopie die we verder naar wens kunnen bewerken.

3D gipsbeeld of gipsafdruk

Over het algemeen wordt gedacht dat in ons atelier al onze beelden met gips worden gemaakt. Dat klopt niet, er is juist een groot verschil tussen een basis 3D gipsafdruk in gipsverband of een gedetailleerd 3D bodycasting beeld. Eigenlijk kunnen we een 3D gipsafdruk met gipsverband het beste omschrijven als een bodycasting in een zeer ruwe vorm. Details en kenmerken van het lichaam gaan verloren. Enkel de contouren van het lichaam worden vastgelegd.

Hoe passen we het toe?

We brengen een laagje gips aan op het lichaam. Dit laagje gips is ook het uiteindelijke 3D gipsbeeld dat we verder kunnen bewerken. Daarom is een 3D gipsbeeld ideaal als basis voor een verdere bewerking, bijv met mozaïek of glassteentjes. Er is natuurlijk veel meer mogelijk, zo kunnen wij een beeld ruw maken voor een industriële uitstraling, maar ook glad afwerken voor een beschildering. Een replica is bij een 3D gipsafdruk niet mogelijk.

Laat een bodycasting altijd doen door een professional! 

Je bent zwanger, je wilt de kleine voetjes van je kindje vereeuwigen, misschien ben je wel ziek... In alle gevallen vraag je een onbekende om een beeld te maken van jou en/of je dierbare op een kwetsbaar moment. Dat kan een lastige zoektocht zijn... Dat begrijpen we heel goed. Bovendien moet het ook goed voelen.

In onze galerie en atelier in Bodegraven-Reeuwijk is jarenlange ervaring en kunnen we je gedegen informeren geven en ieder gewenst 3D kunstwerk voor je creëren. Dat is natuurlijk waar je naar zoekt, een beeld op maat, een uniek kunstwerk van een bijzonder of emotioneel moment. Je wilt niet jouw dierbare beeld, jouw kostbare moment in de handen leggen van een ongekwalificeerde hobbyist. het klinkt misschien onaardig...maar tegenwoordig kan iedereen een website bouwen, maar helaas heeft niet iedereen dit ambacht in de vingers. Jammer genoeg mogen wij steeds vaker de missers van een ander herstellen... Dat maakt ons soms echt oprecht verdrietig... 

 

Volg ons

over ons

Wie kom je tegen

werkwijze

Wat kun je verwachten

fotogalerij

Bekijk onze beelden

webshop

Bezoek onze online winkel

galerie & atelier

Waar vind je ons?

Reviews

 • Dit jaar gaf ik mijn opa en grote vriend voor zijn 86e verjaardag een handbeeld van ons beiden cadeau. Een tastbaar aandenken voor onze bijzondere en unieke band. Onderweg gezellige en waardevolle autogesprekken en een warm ontvangst en liefdevolle begeleiding door het team van Body Casting Nederland.  Opa genoot met volle teugen van alle aandacht van de dames van het team. Afgelopen week konden we het eindresultaat ophalen. 

  Oprecht bedankt voor de fijne momenten met jullie en het geweldige eindresultaat!

  "Joyce Sanders"

 • Lieve mensen van Bodycasting Nederland..

  Wat is het een prachtig handbeeld geworden!! Wat een details! Het is bijna levensecht..

  Jeetje wat hebben jullie hard gewerkt! Ik ben er helemaal stil van en kan er wel naar blijven kijken.. Onwijs bedankt! 

  "Denise van der Kolk"

 • Al meerdere malen zo liefdevol ontvangen door het team van Bodycasting Nederland.

  Iedere keer worden we weer verrast door hun mooie werk dat met veel passie en liefde is gemaakt. De hand- en voetbeeldjes van de kinderen en afdrukken van mijn zwangere buik hebben een prominent plekje in huis gekregen. Als je op zoek bent naar een mooie, blijvende herinnering voor of aan welke gelegenheid dan ook, dan raad ik zeker aan om contact op te nemen met dit prachtige bedrijf.

  "Denise van der Ploeg-Breedijk"

 • Voor Vaderdag heb ik in het verleden al eens een handje van onze dochter laten maken, onwijs gaaf geworden! Vorige week donderdag kregen wij het nieuws dat onze hond helaas ongeneselijk ziek was en dat wij onze hond vrijdag moesten laten inslapen. Ik heb direct gebeld (niet geschoten is altijd mis) en zonder twijfel mocht ik vrijdag ochtend gelijk met onze hond langskomen voor een geweldige casting! Wat ben ik dankbaar dat dit allemaal zo snel kon. Ik weet zeker dat hij prachtig gaat worden.

  Bedankt lieve meiden voor alles!

  "Laura Kooijman"

 • Vandaag een handbeeld mogen afdrukken bij Bodycasting Nederland. Wat een geweldige service! Heel persoonlijk en professioneel.

  Er werd rustig de tijd genomen om tot de beste positie te komen en alles werd duidelijk uitgelegd. Er was alle ruimte om keuzes te maken en daarmee zijn we tot onze unieke samenstelling gekomen.

  We zijn heel erg benieuwd naar het eindresultaat maar we hebben er alle vertrouwen in dat het prachtig zal worden! Nogmaals heel erg bedankt..

  "Birgit Hoogenberk"

 • Vandaag hebben wij thuis een bodycasting laten doen. Morris is 9 maanden en heeft de ziekte SMARD. Wij hebben daarom een afdruk laten maken van zijn handjes en voetjes. Zo hebben wij voor altijd een mooie herinnering aan ons kleine mannetje.

  Janny kwam bij ons thuis en ze nam alle tijd die nodig was om alle wensen door te bespreken. Dat was fijn!

  Over ongeveer 8 weken mogen we het resultaat gaan zien. We vinden het erg spannend en zijn erg benieuwd!

  "Marieke Mulders Hermsen"

 • Vanmiddag een hele mooie casting gehad op stal met mijn paard Feikje. Dit was een bijzondere ervaring! Doordat er met veel rust, geduld en liefde werd gewerkt is het helemaal goed gekomen.

  Dames nogmaals bedankt! Ik kijk nu al uit naar het eindresultaat!

  "Brenda Schouten"

 • Wat was het leuk en fijn! En wat een prachtig mooi pand, met daarin prachtige body castings.

  We werden hartelijk ontvangen met een kop koffie. Alles werd stap voor stap doorgenomen, van de kleur tot materiaal keus, de pose en hoe het in zijn werk gaat. Mijn dochtertje van bijna 2 vermaakte zich prima en werd op haar gemak gesteld.

  We zijn ontzettend nieuwsgierig naar het resultaat! We hebben er volop vertrouwen in dat het een pronkstuk word. Heel erg bedankt en tot snel!

  "Titia Beijmers"

 • Lieve mensen van bodycasting,

  Wat een prachtig beeld hebben jullie voor ons gemaakt, wat een enorm waardevol bezit is dit voor ons gezin.

  Bedankt voor jullie warmte, geduld en luisterend oor.

  "Esmeralda Hoogenboom"