Bodycasting of een 3D Gipsafdruk

Bodycasting Nederland is gespecialiseerd in lichaamskunst. We kunnen je alles vertellen over deze bijzondere kunstvorm en de verschillen die je tegen kunt komen. Eén belangrijk advies staat vast, laat je goed informeren, ga niet te snel overstag bij een amateur. Een levenskunstwerk kun je vaak maar één keer maken. Laat je kunstwerk daarom altijd maken door een professional. Helaas horen wij te vaak "Hadden we maar.... nu kan het niet meer over...." 

 

Bodycasting Beeld

Bij bodycasting maken we een mal van het lichaam. Deze mal bevat alle details van het lichaam, je krijgt als het ware een 3D lichaamskopie op ware grootte. Onze bodycasting beelden vervaardigen we met onze speciaal geselecteerde materialen, we gebruiken hierbij absoluut geen gips! We hebben na veelvuldig testen en jarenlange ervaring gekozen om met een select assortiment te werken. Zo kun je o.a. kiezen uit een beeld van acrylhars, epoxy, aluminiumcement, oxidecement of gietsteen. We kunnen de mallen op verschillende manieren vullen. Zo vervaardigen we een beeld dat de uitstraling heeft van brons, gips of steen. Onze bodycasting beelden zijn oersterk, stoot- en krasvast en bevatten een extreem hoge mate van detail.

Hoe passen we bodycasting toe?

We maken een mal van het lichaam, hiervoor gebruiken we een huidvriendelijke gel, rubber of siliconen (afhankelijk van het gewenste beeld). Deze binnenste laag van de mal legt alle details van het lichaam vast. Deze mal wordt opgevuld met onze harsen, gietsteen of cement. Na het drogingsproces kunnen we het beeld uit de mal halen. De mal zelf gooien we weg en is dus slechts voor eenmalig gebruik (op aanvraag zijn meerdere beelden of een exemplaar in brons mogelijk). Zo verschijnt uit de mal jouw unieke 3D lichaamskopie die we verder naar wens kunnen bewerken.

3D gipsbeeld of gipsafdruk

Over het algemeen wordt gedacht dat in ons atelier al onze beelden met gips worden gemaakt. Dat klopt niet, er is juist een groot verschil tussen een basis 3D gipsafdruk in gipsverband of een gedetailleerd 3D bodycasting beeld. Eigenlijk kunnen we een 3D gipsafdruk met gipsverband het beste omschrijven als een bodycasting in een zeer ruwe vorm. Details en kenmerken van het lichaam gaan verloren. Enkel de contouren van het lichaam worden vastgelegd.

Hoe passen we het toe?

We brengen een laagje gips aan op het lichaam. Dit laagje gips is ook het uiteindelijke 3D gipsbeeld dat we verder kunnen bewerken. Daarom is een 3D gipsbeeld ideaal als basis voor een verdere bewerking, bijv met mozaïek of glassteentjes. Er is natuurlijk veel meer mogelijk, zo kunnen wij een beeld ruw maken voor een industriële uitstraling, maar ook glad afwerken voor een beschildering. Een replica is bij een 3D gipsafdruk niet mogelijk.

Laat een bodycasting altijd doen door een professional! 

Je bent zwanger, je wilt de kleine voetjes van je kindje vereeuwigen, misschien ben je wel ziek... In alle gevallen vraag je een onbekende om een beeld te maken van jou en/of je dierbare op een kwetsbaar moment. Dat kan een lastige zoektocht zijn... Dat begrijpen we heel goed. Bovendien moet het ook goed voelen.

In onze galerie en atelier in Bodegraven-Reeuwijk is jarenlange ervaring en kunnen we je gedegen informeren geven en ieder gewenst 3D kunstwerk voor je creëren. Dat is natuurlijk waar je naar zoekt, een beeld op maat, een uniek kunstwerk van een bijzonder of emotioneel moment. Je wilt niet jouw dierbare beeld, jouw kostbare moment in de handen leggen van een ongekwalificeerde hobbyist. het klinkt misschien onaardig...maar tegenwoordig kan iedereen een website bouwen, maar helaas heeft niet iedereen dit ambacht in de vingers. Jammer genoeg mogen wij steeds vaker de missers van een ander herstellen... Dat maakt ons soms echt oprecht verdrietig... 

 

Volg ons

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in »

fotogalerij

Bekijk onze beelden

werkwijze

Wat kun je verwachten

bodycasting

Hoe doen we dat

over ons

Wie kom je tegen

Reviews

Vandaag ons mooie kunstwerk opgehaald bij de lieve leuke meiden!

We zijn bijzonder prettig geholpen en kunnen alleen maar positief over alles zijn! Goede communicatie, prettig contact, hele snelle service en prachtig afgeleverd werk!

Top meiden, dank jullie wel!

"Diana Overeijnder-de Clerck"


Decided to arrange a hand casting for my husband with his mum and that so that should the day come when they are no more with us my husband would have something to remember them by. I have done many things in my life but I think this is the most special one! Petra is a wonderful young woman who made us all feel at home in her little studio, and her expertise delivered us a wonderful and long lasting memory!!

"Avril Koene-Taylor"


Onder de indruk! Met passie, liefde en professionaliteit brengen ze een persoonlijk kunstwerk tot leven.  Zo ook bij ons, onze handen. De kinderen en ik hadden direct bij binnenkomst een warm gevoel.

Vanaf de voorbereiding tot aan het eindresultaat was het leuk, spannend en voor mij persoonlijk diepgaand. Het resultaat verbluffend!

"Danielle Donders"


© 2011 Bodycasting Studio Nederland | Realisatie Kjoew!