Bronzen handbeelden

Er gaat niets boven een echt bronzen beeld. In vergelijking met onze harsbeelden is er geen enkel verschil als het gaat om de mate van detail, en ook kunnen we heel natuurgetrouw de kleuring van brons weergeven op onze harsbeelden. Toch gaat het bij een bronzen beeld om het gehele proces, de exclusiveit en bovenal de emotionele eeuwigheidswaarde van een beeld... 

Van handcasting naar bronzen handbeeld, een uniek kunstwerk

Het proces van een bronzen beeld is een langer traject dan een harsbeeld normaal in onze Studio doorloopt. Zo vervaardigen wij een beeld en doorgaat het een heel ander (en langer) proces om uiteindelijk een prachtig bronzen kunstwerk te worden. Het gehele proces leggen we natuurlijk graag uit. In onze Studio zijn voorbeelden en mallen te bekijken. Zo kunnen we heel duidelijk uitleggen wat er nodig is om een bronzen beeld op maat te vervaardigen.

Voor een bronzen beeld zijn geen beperkingen, we kunnen alles opgieten in brons. Van kinderhandjes tot een torso of groter lichaamsbeeld, alles kunnen we opgieten naar jouw wens. Hou er rekening mee dat het bij een bronzen beeld absoluut om maatwerk gaat. We bekijken in onze Studio altijd uitgebereid jouw wensen en leggen deze vast. Zo creëren we een beeld dat voldoet aan je wensen en waarbij de eeuwigheid getrotseerd kan worden...

 

Bekijk onze fotogalerij met bronzen handbeelden

Oogstrelende details

Ieder beeld is bijzonder, maar de verfijning die zichtbaar is bij onze bronzen beelden laat duidelijk zie wat mogelijk is. Je blijft er naar kijken...

Handbeeld in brons gezin met details

Terug

 

Ik wil graag een afspraak maken

 

De beste technieken voor jouw bronzen beeld

Bij Bodycasting passen we enkel de beste technieken toe voor jouw bronzen beeld. Anders dan de standaard beelden steekt het proces van een bronzen beeld net iets anders in elkaar. Het kost daarom ook meer tijd dan je van ons gewend bent. Toch is het resultaat oogverblindend en geheel de moeite waard. Wil jij jouw kunstwerk afmaken met brons? Dan gaan wij op een andere manier te werk. Allereerst beginnen we met een basisbeeld. Dit is het eerste afgietsel van jouw lichaam. Voordat we verder gaan met de bewerking, is het van belang dat je tevreden bent met dit beeld. Is het helemaal naar wens? Dan gaan we aan de slag met het bronsgieten. Dit vergt een unieke methode en echt vakwerk. Het is een extra stap in het proces en kan daarom ook langer duren. Wij vertellen je graag alles over onze werkwijze. Heb je interesse in bronzen beelden? Neem gerust even contact met ons op!

 

Beeld van brons in iedere vorm en maat

Bij een bronzen beeld is alles mogelijk. Geen beeld is te gek voor Bodycasting. Of je nu een hand beeld van brons zoekt of juist een elegante torso: jij bepaalt de vorm van het beeld. Hierbij komt het dus neer op jouw persoonlijke wensen en verlangens. Brons geeft een extra dimensie aan een kunstwerk. Het geeft een stijlvolle uitstraling, waarbij de details prachtig naar voren komen. Door onze hoge mate van professionaliteit zijn we bereid uw kunstwerk zeer nauwkeurig in vorm te gieten en exact naar uw wens te maken, waarbij uw belangen voorop staan. Ons doel is om jouw beeld op een prachtige manier uit te laten komen die een bijzondere herinnering koestert. Een herinnering die je tastbaar maakt in een kunstwerk en voor altijd bij je draagt. Een moment vereeuwigd in een uniek beeld: dat is waar wij voor staan bij Bodycasting.

 

Neem contact op voor bronzen beelden

Wil jij jouw Bodycasting beeld omgieten in een beeld van brons? Daar helpen wij je graag mee. Omdat bronzen beelden een andere werkwijze vergen, vragen wij je om dit vooraf aan te geven. Voordat we aan de slag gaan met het beeld, is het belangrijk dat wij weten dat deze later in brons gegoten moet worden. Hierdoor kunnen onze specialisten rekening houden met het proces en het kunstwerk volledig naar wens ontwerpen. Wil jij een herinnering vereeuwigen en vastleggen in een prachtig bronzen beeld? Maak een afspraak en begin vandaag nog aan jouw unieke kunstwerk!

 

Volg ons

over ons

Wie kom je tegen

werkwijze

Wat kun je verwachten

fotogalerij

Bekijk onze beelden

webshop

Bezoek onze online winkel

galerie & atelier

Waar vind je ons?

Reviews

 • Lieve mensen van Bodycasting Nederland..

  Wat is het een prachtig handbeeld geworden!! Wat een details! Het is bijna levensecht..

  Jeetje wat hebben jullie hard gewerkt! Ik ben er helemaal stil van en kan er wel naar blijven kijken.. Onwijs bedankt! 

  "Denise van der Kolk"

 • Vandaag hebben wij thuis een bodycasting laten doen. Morris is 9 maanden en heeft de ziekte SMARD. Wij hebben daarom een afdruk laten maken van zijn handjes en voetjes. Zo hebben wij voor altijd een mooie herinnering aan ons kleine mannetje.

  Janny kwam bij ons thuis en ze nam alle tijd die nodig was om alle wensen door te bespreken. Dat was fijn!

  Over ongeveer 8 weken mogen we het resultaat gaan zien. We vinden het erg spannend en zijn erg benieuwd!

  "Marieke Mulders Hermsen"

 • Dit jaar gaf ik mijn opa en grote vriend voor zijn 86e verjaardag een handbeeld van ons beiden cadeau. Een tastbaar aandenken voor onze bijzondere en unieke band. Onderweg gezellige en waardevolle autogesprekken en een warm ontvangst en liefdevolle begeleiding door het team van Body Casting Nederland.  Opa genoot met volle teugen van alle aandacht van de dames van het team. Afgelopen week konden we het eindresultaat ophalen. 

  Oprecht bedankt voor de fijne momenten met jullie en het geweldige eindresultaat!

  "Joyce Sanders"

 • Voor Vaderdag heb ik in het verleden al eens een handje van onze dochter laten maken, onwijs gaaf geworden! Vorige week donderdag kregen wij het nieuws dat onze hond helaas ongeneselijk ziek was en dat wij onze hond vrijdag moesten laten inslapen. Ik heb direct gebeld (niet geschoten is altijd mis) en zonder twijfel mocht ik vrijdag ochtend gelijk met onze hond langskomen voor een geweldige casting! Wat ben ik dankbaar dat dit allemaal zo snel kon. Ik weet zeker dat hij prachtig gaat worden.

  Bedankt lieve meiden voor alles!

  "Laura Kooijman"

 • Wat was het leuk en fijn! En wat een prachtig mooi pand, met daarin prachtige body castings.

  We werden hartelijk ontvangen met een kop koffie. Alles werd stap voor stap doorgenomen, van de kleur tot materiaal keus, de pose en hoe het in zijn werk gaat. Mijn dochtertje van bijna 2 vermaakte zich prima en werd op haar gemak gesteld.

  We zijn ontzettend nieuwsgierig naar het resultaat! We hebben er volop vertrouwen in dat het een pronkstuk word. Heel erg bedankt en tot snel!

  "Titia Beijmers"

 • Vanmiddag een hele mooie casting gehad op stal met mijn paard Feikje. Dit was een bijzondere ervaring! Doordat er met veel rust, geduld en liefde werd gewerkt is het helemaal goed gekomen.

  Dames nogmaals bedankt! Ik kijk nu al uit naar het eindresultaat!

  "Brenda Schouten"

 • Lieve mensen van bodycasting,

  Wat een prachtig beeld hebben jullie voor ons gemaakt, wat een enorm waardevol bezit is dit voor ons gezin.

  Bedankt voor jullie warmte, geduld en luisterend oor.

  "Esmeralda Hoogenboom"

 • Al meerdere malen zo liefdevol ontvangen door het team van Bodycasting Nederland.

  Iedere keer worden we weer verrast door hun mooie werk dat met veel passie en liefde is gemaakt. De hand- en voetbeeldjes van de kinderen en afdrukken van mijn zwangere buik hebben een prominent plekje in huis gekregen. Als je op zoek bent naar een mooie, blijvende herinnering voor of aan welke gelegenheid dan ook, dan raad ik zeker aan om contact op te nemen met dit prachtige bedrijf.

  "Denise van der Ploeg-Breedijk"

 • Vandaag een handbeeld mogen afdrukken bij Bodycasting Nederland. Wat een geweldige service! Heel persoonlijk en professioneel.

  Er werd rustig de tijd genomen om tot de beste positie te komen en alles werd duidelijk uitgelegd. Er was alle ruimte om keuzes te maken en daarmee zijn we tot onze unieke samenstelling gekomen.

  We zijn heel erg benieuwd naar het eindresultaat maar we hebben er alle vertrouwen in dat het prachtig zal worden! Nogmaals heel erg bedankt..

  "Birgit Hoogenberk"